Foto: Laura Strandberg
Liigume
6. jaanuar 2018, 10:00

Motiveeri ja kiida ka iseennast, SEST...

Ma ei tea kas Sina seda tunnet mäletaksid aga mina mäletan seda väga värskelt. Mitte küll nagu eilset päeva aga võiks öelda, et justkui üle-eelmist nädalat. Ma mäletan, kuidas võtsin ette tee raamatukogu suunas, leidsin endale selle raamatu, kiirustasin koju lugema ja ei suutnud seda käest panna enne, kui jäin tukkuma ning see mu käest, üle pesalaadse voodiääre, maha kukkus.Ma lugesin ja olin seal ihu ja hingega sees - ma olin raamatus kirjeldatud Taimaal. Seal - selles koolis. Iga leheküljega manasin silme ette tegelasi, kes koridorides ringi siblisid ning püüdsin nende olemust tabades joonistada enese jaoks päris reaalset filmi - millised nad siis välja näevad, kuidas nende hääl kõlab, mis toon see purpurmust täpsemalt on ja kuidas ta lõhnab - no kuidas ta siis ikkagi lõhnab!? Ja no see kirjeldatud puudutus. Huvita

See, kuidas me end ise maha surume, unistusi piirame, teiste limitatsioone oma hinge istutame ja endale ise päised pähe paneme, on üsna lubamatu teguviis ja võiks olla lausa kriminaalne. Ükskõik, kui suured või väiksed Su soovid ka ei ole, ära anna alla vaid tegutse järjekindlalt saavutuseni. Isegi, kui need soovid ei realiseeru algse plaani järgi üks-ühele, võivad nad aja jooksul digimuutuda ning avalduda mõnes muus vormis ja kujul. Tunneta ära nii suured kui ka väikesed kordaminekud ja mõista - peiteaeg võib olla pikem, kui Sulle meeldiks. 

Kannatust! Võit on võit ja saavutus on saavutus - vahet pole, kas see realiseerub armastuses, spordirajal või töökeskkonnas. 

Uuel aastal luban ma endale öelda rohkem: "Sann, Sa oled tubli! Pane edasi!". Palun, ole ka Sina sama tubli ja lausu endale aeg-ajalt motiveerivaid sõnu. 

Inspiratsioon ei pea ilmtingimata tulema väljaspoolt Sind, raamatust, Instagramist või mõne kauge maa umbluu-guru käest, kes oma kaheldataval veebilehel eneseabiõpikuid ja 10-päevaseid elumuutvaid-tšakraid-avavaid-supersoodsaid koolitusprogramme müüb. Ole oma mineviku ja varasemalt saavutatuga omaenda motivatsioon, sest oskus olla uhke enda saavutuste üle - see on saavutus omaette! 

Armasta end ja lase ka teistel end armastada.

Loe Sandra Raju blogi http://sandraraju.com/#blog.