Henrikh Mkhitarjan.Foto: OLI SCARFF
Jalgpall
5. jaanuar 2018, 08:59

KUULUJUTUVESKI | Tüli Mourinhoga ja vähene mänguaeg viivad vutiässa Manchester Unitedist sinna, kus teda palavalt armastatakse

Uue aasta esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult talvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni kuni akna sulgumiseni iga päev kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Milano Inter tahab Manchester Unitedilt laenata Henrikh Mkhitarjani. Armeenia parim vutiäss pole Jose Mourinho käe all suutnud algkoosseisus kanda kinnitada, mis annab alust spekuleerida, et üleminek on õhus.

Unitediga Dortmundi Borussiast liitunud tehniline keskpoolkaitsja on viimase kahe kuu jooksul klubi eest saanud kirja vaid 157 mänguminutit ning väidetavalt on Mkhitarjan Mourinhoga tülli läinud.

Õhtulehe hinnang: Mkhitarjan ei lähe Interisse - seda võimalust ei poolda kuulduste järgi ei ManU ega mängija ise -, vaid naaseb hoopis Saksamaale Dortmundi.

Henrikh Mkhitarjan. Foto: OLI SCARFF

Väidetavalt on Dortmund tugevdanud pingutusi Mkhitarjani tagasi saamiseks, kuid võimalik tehing seisab kahe probleemi taga - esmalt peab United Borussialt küsima taskukohast üleminekutasu, teiseks peab Mkhitarjan nõustuma palgakärpega.

Ent usume, et soov mänguaega teenida ning armastatud kohta naasta viivad Mkhitarjani lõpuks Dortmundi, kus fännid teda palavalt armastavad, tagasi. 

Muide, Dortmund on viimastel hooaegadel tagasi toonud mitu klubi endist poolkaitsjat. Tiimiga on taasliitunud nii Shinji Kagawa - huvitaval kombel kuulus ka jaapanlane Manchesteri klubi hingekirja -, Nuri Sahini ja Mario Götze. Trio pole endise tasemeni küündida suutnud, aga ehk suudab seda Mkhitarjan.

2. Liverpool üritab AS Monacost napsata Thomas Lemari. Prantslase üleminek Inglismaale oli õhus juba möödunud suvel, kui temast huvitus Londoni Arsenal. On räägitud, et oleks Arsenal Lemari saanud, oleks Alexis Sanchez Londonist lahkunud ning liitunud Manchester Cityga.

AS Monaco jaoks oleks Lemari kaotamine järjekordne tagasilöök, sest möödunud suvel kaotati teiste hulgas põhimehed Kylian Mbappe, Tiemoue Bakayoko ja Bernardo Silva.

Kui Arsenal tahtis Lemari Sancheze asendajaks, siis Liverpool jahib 22aastast mitmekülgset ründava suunitlusega pallurit ilmselt Philippe Coutinho võimaliku lahkumise pärast.

Thomas Lemar. Foto: NICOLAS TUCAT

Õhtulehe hinnang: Monaco peatreener Leonardo Jardim ütles Lemari lahkumise sahinatele vastates, et Prantsusmaa klubil pole tavaks talvisel üleminekuaknal suuri tehinguid teha.

On selge, et Monaco ei taha Lemari minema lasta. Samas, peaks Liverpool Coutinho eest saama üle 100 miljoni euro, võivad inglased teha sedavõrd hea pakkumise, et Monacol pole võimalik "ei" öelda. Kui Coutinho läheb, saab Liverpool Lemari endale.

3. Manchester City tahab keskkaitsjat. Klubiga on seostatud nii Real Sociedadi Inigo Martinezt kui ka West Bromwich Albioni Jonny Evansit, kes on endine Manchester Unitedi pallur.

Evans oli City radaril juba suvel ning väidetavalt on klubi nõus põhjaiirlase eest välja käima 22,5 miljonit eurot. Lisaks Cityle on 30aastasest pallurist huvitatud ka ManU.

West Bromi peatreener Alan Pardew on tunnistanud, et klubi otsib turul Evansile asendajat juhuks, kui ta peakski lahkuma.

Jonny Evans (vasakul). Foto: CRAIG BROUGH

Õhtulehe hinnang: Martinez Citysse ei lähe, kuid näib, et City soov Evans enda ridadesse hankida on väga suur. Samas on ta ManU akadeemia kasvandik, mistõttu oleks Manchesteri sinisesse poolde kolimine reeturlik käitumine.

Ent oleme sääraseid juhtumeid, kus mängijad pallivad oma endiste leivaisade rivaalide eest, varemgi näinud. Et City huvi on olnud pikaajaline ja Pardew teeb juba plaane Evansit asendada, usume, et põhjaiirlane maandub Pep Guardiola juhendatava meeskonna juures. Lisaks on Cityl keskkaitsjat rohkem vaja kui ManU-l.