Jari-Matti Latvala. Foto: TT NEWS AGENCY
WRC
5. jaanuar 2018, 13:12

Jari-Matti Latvala: Toyota on piisavalt kiire, et MM-tiitli peale sõita (4)

Ott Tänaku värske tiimikaaslane Jari-Matti Latvala usub, et tänavune hooaeg on tema parim võimalus ihaldatud MM-tiitel noppida. Põhjanaaber sõnas Motosport Newsile antud intervjuus, et kavatseb eeskuju võtta Sebastien Ogier' mullusest lähenemisest. "Ma pean õppima sellest, mida Ogier 2017. aastal tegi," sõnas soomlane. "Kindlasti oli Sebastieni jaoks tegemist tema karjääri kõige kaalukaima tiitliga, sest ta tuli meeskonnast, kus tal oli mugav ja vahetas selle välja tiimi vastu, kus ta ei tundnud mitte kedagi. Kuigi ta teadis, et ei suuda igat rallit võita, ei lasknud ta sellest ennast häirida ja leppis ka kolmanda või neljanda kohaga," rääkis Latvala. "Terve aasta keskendus ta vaid MM-punktidele ja maailmameistritiitlile ja mina kavatsen tänavu sama teha," oli soomlane enesekindel.

Hooajale vastu minnes on Latvala püstitanud endale kaks eesmärki: igal 3 MM-rallil poodiumile jõuda ning võita MM-tiitel. "Plaanin alustada igat rallit sihiga sõita poodiumile. Kui mul on võimalik rallivõidu peale sõita, siis on hea, kuid peamine eesmärk on esikolmiku punkte püüda," rääkis ta. 

"Auto on selle [MM-tiitli] võitmiseks piisavalt kiire," usub soomlane. "Ka minul endal on piisavalt kiirust, kuid nüüd vajan järjepidevust," lausus mullu vaid Rootsi rallil triumfeerinud soomlane.