Spordivaria

Iga staažikas spordiajakirjanik on saanud mõnelt sporditegelaselt punase kaardi

Eesti tippsportlaste ja ajakirjanike karmid vastuolud – kuidas viia suhtlemine endisele heale tasemele? (16)

LISA KOMMENTAAR

Spordihuviline8. jaanuar 2018, 09:45
Taltsi kriitika on lihtsalt rumal. Tema teooria järgi peaks 50 aasta pärast inimene rebima 500kg ja tõukama veel samapalju otsa. Millegi algus toob alati rekordeid.
asd8. jaanuar 2018, 09:06
Asja rebu võtabki kokku see lause: "kui ajakirjaniku küsimustele haugutakse vastuseks kolm lauset, valmib pikk lugu, mis ei pruugi tegelikkust peegeldada". Ehk siis imetakse lugusid õhust välja.
Kui vaatavad ümarasse taskupeegöisse, siis tolku polegi, vaadaku lakke edasi.7. jaanuar 2018, 10:54
Kui dirigent keskenduks oma töös ka vaid ühele pillile, siis on ta kindel naerualune, vehkigu või luuavarrega.
Tegelikult6. jaanuar 2018, 22:16
Müüb intriig ja jama! Ajakirjanikud on läinud mööda seda libedat teed ning nüüd on imestunud, et miks sportlased intervjuud ei anna.
??6. jaanuar 2018, 22:08
Milleks sportlane peab ajakirjanikele midagi selgaks tegema? Tehku ajakirjanikud ka endale midagi selgeks,kui tahavad kirjutada. Praeguste spordiajakirjanike tase on küll allapoole nulli.
Ideaalis võiksid spordist üllitisi kirjutanud inimesed mingil alal ka püssirohtu nuusutanud.7. jaanuar 2018, 10:25
Jalkast kaugemale enamik pole jõudnudki ja sellest ka kallutatus, isegi J. Kilumets sai 10-võistl. 7405 punkti kokku, aga on sageki koos Libe-Taaviga liikunud "libedal teel. T. Karuks küll mullu kiitis viimast kui tulevast tugevat spordireporterit, aga praegu veel Tiiduga eriti ei nõustuks. Kust said alguse need nn. vastuolud, kes peaksid taastama normaalsemad suhted? Loomulikult võiksid alustada need ajakirjanikud, kuna mikrofon nende töövahend.
Madis8. jaanuar 2018, 08:53
Samad sõnad. Ajakirjanikud peaksid peeglisse vaatama, mitte sportlasi kritiseerima. Igasugune adekvaatsus Eesti spordi edastamisel on kadunud. Kui tahad millegagi veidigi kursis olla, pead paratamatult alaliitude kodulehti või välismaiseid portaale sirvima. Kohalik press ajab totalset plämna.
sügavasmasenduses;)6. jaanuar 2018, 17:35
Kogu see kupatus läheb kahjuks allamäge. Igast alast saaks kirjutada huvitavalt ja persoone keda üles haipida on Eesti küll . Paraku on mindud juba ammu seda teed et lihtsam tõlkida mõni välismaa uudis ja see letti lajatada. Eesti sportlased kajastust ei saa, sp. ei tule ka sponsoreid. jne. R. Rebane oli vist selle filosoofia rajaja meie kodukamaral kes hakkas rääkima Euroopas eelistatud aladest mida justkui ka meie peaks eelistama automaatselt. Jaab sellest enesekindlusest ikka meil puudu, et ajada julgelt ka oma asja. Võiks ju aru saada, et kui KÕIK eestlased mängiks ükskõik millist pallimängu, siis suured riigid ületaks ikkagi harrastajate arvult meie kogu numbrit. Seega on võimatu kuhugi jõuda. Pealegi meil harrastakse paljusid spordialasid. Kui igapäevaselt +50% välisinfot rääkida, siis tunduvadki enda tulemused kehvemad. Kahjuks neist milles me stabiilselt kõvad oleme ei kirjutata just eriti palju näiteks vehklemises on meil 5-6 tüdrukut maailmatasemel. Kus on nende persooni lood? Maadluses 2-3, mitmekas 2-3 . Ikka aga jahutakse rahulikult mingitest kapakohila tasemel pallimängudest, sest sellest saadakse aru !
Prr6. jaanuar 2018, 10:45
Tundub, et ajakirjanikel on sportlast tunduvalt rohkem vaja kui sportlasel ajakirjanikku. Siia muidugi ei kuulu nn ihuajakirjanikud, kes teevad sportlasest staari (Sildaru jne). Ülespuhutud pisiasjad, mis kokkuvõttes on tühipaljas milline. Kokkuvõttes- meil tippsportlase selles mõttes on väga vähe ning paratamatult peab seega õhumullist suure värvilise mulli teg
Kui spordist kirjutav ajakirjanik on ka asjatundja ja maailma spordimaastikul eriti ei eksigi, siis on juba hästi6. jaanuar 2018, 10:02
Tüütud ajakirjanikud on oma lemmikaladega eriline nuhtlus, meie ühest tagasihoidlikuma tasemega pallimängust on tehtud kultussport. Koomilisust lisab hiljutine "Eesti parima sportlase" hääletamisel kõrgusse tõstetud Klavani jalaga toksatus niigi väravasse veerevale pallile, Nüüd on ta superstaar ja seda eelkõige meedia kaasabil - suhtlemine on meediaga heal tasemel, nagu jalgpalliga aastakümneid olnud. Head uut aastat ja õigeusksetele rahulikke jõule!
JUHAN6. jaanuar 2018, 08:12
Peeglisse ei vaata neist "AJAKIRJANIKEST" keegi enam ammu ja kui siiski seda korraks tehaksegi, siis eneseimetlemiseks. Ehkki füüsiliselt vaatab sealt vastu rasvunud ja sportlikust olekust kauge kuju. Eetikast jmt-st ei hakkaks siin üldse rääkima. .Olgu selleks kas mittenutvad poisid või edvistavad nimekaimud teles. Sportlastega suhtluse jaoks tuleks siiski enam kodutööd teha, Ubal polnud vaja midagi erilist ette võtta, ta oli just põhjaliku kodutöö teinud ja info muudkui tuli. Omaette küsimus oli - mida, kuidas ja millal ta seda kasutas. Niisama alade ees "lömitades" ja õukonna kirjutajat mängides hakkab see varsti igale normaalsele lugejale - vaatajale peagi vastu. Nagu see praegu vuti või ülivõrdeid täis laskesuusatamise kohta käib
KOGU KEERUKUSE TAGAMAA
endel6. jaanuar 2018, 13:49
mida oodata selliselt "asjatundjalt " , nagu ETV mehelt AIvar T.-lt , kelle asjatundlikkus avaldus eile lauses - Kui Björndalen juba võitis, jõi Fourcade alles Mehukattit. Uskumatult leidlik sõnakasutus ja millline huumor. Aga enesekindlus sellest hoolimata aiva kasvab
endel veelkord6. jaanuar 2018, 19:08
Ega Tisler jätkab pärlitega - Näitejks selline arutelu, et --- huvitav , kui palju eesminev Fourcade on eesminejate ees hapnikku ära hinganud... Midagi pole öelda, rahvaluule mees missugune see vahutav noorhärra. Räägiks ehk asjast või veelgi parem- olgu päris vait
endel7. jaanuar 2018, 13:19
Tisleri pärlid jätkuvad - no see prantsalanna võiks sõita Tallinnast Pariisi välja... Ei siin pole ükski päev õde ega vend ( folkloor lokkab koos karjumisega)
Jorma8. jaanuar 2018, 15:10
Ei tea küll ,kellest sa vahutad, aga nagu su väidedest võib välja lugeda ,et just käib Alvar Tiislerist. Minu meelest üks Eest parimaid uusi spordireportereid. Kui Endel soovib näha ja kuulda ainult spordist ,siis nii igavaid ülekandeid ma küll kuulda ei tahaks. Ammusest ajast meenuvad Tammaru ja Villomann. Väga ebahuvitavad olid.
tegelikult6. jaanuar 2018, 07:49
Eesti spordiajakirjanduses valitseb kummaline olukord. Kirjutatakse näidatakse seda kus pole eriti tulemusi ja siis ka muidugi kõvasti ülevõlli ülivõrdes. ERR sport on muutunud üldse jalgpalliliidu meediaosakonnaks. Eriti hea oli mingi suvalise palluri valimine kuu sportlaseks, kuna lõi Gibraltari kokkadele ja transameestele mõne värava, samas olid palju tulemusi maailma absoluutses tipus teistel meie spordaladel. Enam ei saa aru mis on tippsport mis mitte. Kajastatakase kohalikku asja ülivõrdes ja maailma esikümmet alavõrdes. Täielikult sõltub ajakirjaniku enda eeslistustest ja kurb öelda sümpaatiatest. Sealt ka siis juba hinnangud sportlase tegevusele. Allakäik totaalne ajas ja suur pealiskaudsus. Ning muidugi pidev omadele ärapanemine, siin tuleb Seimiga nõustuda. Sportlane teeb elu parima tulemuse ja meie meedia pole ikka rahul. Aeg ajalt võiks ka keegi kajastaja ise natuke peeglisse vaadata.