Andy Carroll.Foto: JOHN SIBLEY
Jalgpall
6. jaanuar 2018, 10:21

KUULUJUTUVESKI | Kui Alexis läheb Citysse, tahab Arsenal Dortmundi parimat mängijat

Uue aasta esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult talvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni kuni akna sulgumiseni iga päev kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Peaks Alexis Sanchez käimasoleva akna ajal liituma Manchester Cityga, tahab Londoni Arsenal Tšiili superstaari asendada Dortmundi Borussia välejala Pierre Emerick-Aubameyangiga.

Tõsi, Arsenali peatreener Arsene Wenger on öelnud nagu pole võimalust, et Aubameyang praegu Kahurimeestega liitub. Aga kes teab, äkki üritab prantslane avalikkust lihtsalt ninapidi vedada.

Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: RALPH ORLOWSKI

28aastane Gaboni passiga kesktormaja on end korduvalt tõestanud maailmaklassi tasemel ründajana, kes suudab nii väravaid lüüa kui ka kaaslastele häid momente luua.

Õhtulehe hinnang: Aubameyang ei liitu talvel Arsenaliga. Peaks Dortmundi väravakütt Saksamaalt millalgi lahkuma, on tema kõige tõenäolisemaks sihtpaigaks Hispaania ning Madridi Real.

2. Londoni Chelseat pannakse paari maailma kuulsaima hobusepatsi kandva vutimehe Andy Carrolliga. Füüsiliselt ülivõimas inglane kuulub praegu West Ham Unitedi - keda fännid kutsuvad Haamriteks - hingekirja.

Täna 29. sünnipäeva tähistav Carroll oli mõned aastad tagasi Inglismaa üks lootustandvamaid ründajaid, kuid pidevad vigastused pole mehele andnud võimalust oma potentsiaali realiseerida.

Kunagi 35 miljoni naela eest Liverpooliga liitunud Carroll on tänavu Inglismaa kõrgliigas löönud 12 kohtumises kaks väravat. Oma parimal hooajal on ta meistrisarjas kirja saanud 11 tabamust.

Andy Carroll. Foto: JOHN SIBLEY

Õhtulehe hinnang: Väidetavalt liituks Carroll Sinistega, et anda vajadusel puhkust korralikku hooaega tegevale Alvaro Moratale. Praegu Londoni tiimi hingekirjas olev belglasest kesktormaja Michy Batshuayi on suure tõenäosusega talvel satsist lahkumas.

Batshuayi asendamine Carrolliga ei näi olevat just maailma kõige loogilisem üleminek, kuid vutimaailm on varem veidramaidki tehinguid näinud. Samas usume, et Carroll Chelseaga ei liitu.

3. FC Barcelona poolkaitsja Arda Turan võib liituda MLSi satsi Chicago Fire'iga. Samas võistkonnas mängis eelmisel hooajal 2014. aastal Saksamaaga MMi võitnud Bastian Schweinsteiger, keda Fire loodab palgata ka algavaks hooajaks.

Arda Turan. Foto: ALBERT GEA

30aastane Turan liitus Barcelonaga 2015. aastal, kuid sai Kataloonia giganti esindama hakata alles järgmise aasta algusest, sest Barcelona ei tohtinud enne 2016. aasta 1. jaanuarit uusi mängijaid oma võistkonda registreerida.

Türklane pole tänavu Barcelona eest ametlikes kohtumistes teeninud ühtegi mänguminutit, mistõttu on tema soov klubi vahetada igati arusaadav.

Õhtulehe hinnang: Turani on varem seostatud ka erinevate Türgi klubide ja Evertoniga ning et tegemist on heal tasemel mängumehega, poleks samm MLSi loogiline ega mõistlik. Usume, et Chicago teda endale ei saa.