Peakohtunik Robert Madley Firmino (paremal) ja Holgate´i lahutamas. Foto: CARL RECINE
Jalgpall
6. jaanuar 2018, 12:00

Liverpooli meeskonna tähtmängijat süüdistatakse rassismis (6)

Inglismaa jalgpalli karikasarjas pidasid eile õhtul tulise lahingu linnarivaalid Liverpool ja Everton. 2:1 võidu võtsid esimesed, kuid intriigi on õhus veel kohtumise järelgi. 

Väljakule ei tahtnud kuidagi koos ära mahtuda Liverpooli tähtmängija Roberto Firmino ja Evertoni noorpallur Mason Holgate.

Kohtumise avapoolajal toimus inetu intsident, kui Holgate lükkas Firmino üle väljaku ääres asunud reklaamtahvlite. Huvitaval kombel ei järgnenud olukorrale hoiatuskaarti ega isegi viga. 

Liverpooli pallur oli mõistagi vihane ning kostitas kolleegi krõbedate sõnadega. Briti meedia väitel ütles Firmino Holgate´ile "filha du puto", mis tähendab portugali keelest tõlgituna "l**apoeg". 

Väidetavalt sellega aga asi ei piirdunud. Nimelt kurtis Holgate kohtumise järel peakohtunikule, et Firmino olla mängu jooksul tema suunas rassistlike väljendeid kasutanud. 

Hetkel pole teada, kas ja mida brasiillane ütles, kuid uurimine on algatatud. Mõlemad meeskonna peatreenerid olid kursis, et sellised süüdistused on esitatud, kuid kumbki olukorda kommenteerima ei soostunud.