Heidi WengFoto: AFP/Scanpix
Talisport
7. jaanuar 2018, 13:05

Tour de Ski tiitlikaitsja Weng ei jätnud lõputõusul koondisekaaslasele võimalusepoegagi

Aegade 12. Tour de Ski võitis naiste arvestuses teist aastat järjest norralanna Heidi Weng (26), kes pani taas oma paremuse maksma ränkraskel lõputõusul.

Traditsioonilisele Val di Fiemme 9 km vabatehnikadistantsile (mille jooksul läbitakse ka kurikuulus mäkketõus) startis Weng teisena, kaks sekundit pärast koondisekaaslast Ingvild Flugstad Östbergi. Olematu vahe sõitis Weng nobedalt kinni ning paarisrakendis läbiti ka 7,1 km vaheajapunkt (tõus algas 6. kilomeetril).

Ent siis pani Weng järgmise käigu sisse ja läks oma teed. Finišis oli ta edu Östbergi ees 48,5 sekundit. Kolmanda koha saavutas ameeriklanna Jessica Diggins (+2.23,2), kellest sai aegade esimene USA suusataja Tour de Ski esikolmikus.

Seejuures möödus Diggins tõusul soomlannast Krista Pärmäkoskist, kes startis temast 10 sekundit varem. Pärmäkoski sai neljanda koha (+2.57,7).

Kui esimesel seitsmel Tour de Skil norralannad võidurõõmu ei tundnud, siis alates hooajast 2013/14 on nad võitnud viis tuuri jutti (lisaks Wengile 2x Therese Johaug, korra Marit Björgen).