Kalev/Cramo vs Himki.Foto: Martin Ahven
Korvpall
7. jaanuar 2018, 19:49

GALERII | Võimas! Kalev/Cramo alistas Ühisliigas kuulsa Himki!

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond võttis uue aasta alustuseks Ühisliigas vastu Euroliigasse kuuluva BC Himki ja sai klubi ajaloo ühe vingema võidu – lõpusireeni kõlades näitas tabloo 92:84!

Alles reedel Saksamaal raske Euroliiga mängu pidanud Himki oli tulnud Tallinna ilmse sooviga saada võidupunkt säästurežiimil kätte, kuid Kalevil olid hoopis teised plaanid. Peatreener Donaldas Kairys oli suutnud meeskonna edukalt võitlusele häälestada, nimeka vastase vastu – kellega Ühisliiga mängude saldo oli seni 0:12 – ei tuntud mingit aukartust. Poolajaks tehti sisse 19-punktiline vahe ning pärast vaheaega suudeti seda hoida.

Kui esimese veerandi (Kalev juhtis tasavägise heitluse järel 28:24) järel näis, et Himki rakendab suhtumist „visake palju tahate, me viskame rohkem“, siis teisel veerandil see enam ei töötanud. Kalev jätkas ligi-30-punkti režiimis (perioodiga 29 silma), vastasel lubati seekord aga visata ainult 14.

Kuulsate külaliste paljud vabaltki positsioonilt sooritatud visked ei tabanud, lauda kontrollis edukalt aga Kalev. Ainus, kes oma ära tegi, oli Euro- ja Ühisliiga suurim korvikütt Aleksei Šved (poolajaga 16 punkti), kuid tema puhkas suure osa teisest veerandist ja sel ajal vahe sisse tuligi – Kalev tegi 18:4 spurdi.

Kolmanda veerandaja alguses muutus asi üha ulmelisemaks – 64:39 ja meelde tuli mõne aasta tagune 110:76 võit toona Euroliigas mänginud Nižni Novgorodi üle.

Siis pani Himki kaitses juurde ning ehkki nende rünnak ei kulgenud endiselt kõige ladusamalt, visati 13 punkti järjest ja tabloo näitas veel vaid 64:52. Külalisi vedas endiselt Šved, kes sai sageli astuda vabaviskejoonele. Ent Kalev vastas 9:0 spurdiga ja tegi uuesti sisse 20+ vahe! Viimast veerandit alustati seisul 73:57.

Vaheldusid seisud 86:65 ja veidi hiljem 86:74 – Himki võttis viimase jõu kokku. Lõpuni jäi viis minutit ja miski polnud veel kindel, kuid Subotic tabas ülitähtsal hetkel kolmese! Veel vähenes vahe 8 silmale, aga ei enamat. Kui tõsine asi külaliste jaoks oli, näitas seegi, et Bartzokas mängitas Švedi teisel poolajal kõik 20 minutit!

Kalevi parimana viskas Thomas van der Mars 15 punkti, Branko Mirkovic ja Bojan Subotic lisasid kumbki 14 silma. Janari Jõesaar tõi kodumeeskonnale 13 punkti. Himki superstaar Aleksei Šved viskas üleplatsimehena 30 punkti.