Andrei Aršavin koos abikaasa Alissaga.Foto: Twitter
Spordivaria
8. jaanuar 2018, 13:24

Stjuardesside korraldusi eiranud ning end FSB majoriks nimetanud Venemaa jalgpallistaari abikaasa tõsteti koos laste ja lapsehoidjaga lennukist maha (15)

Rubriik "Võimalik vaid Venemaal" sai uue peatüki, autoriks sealse jalgpallistaari Andrei Aršavini abikaasa Alissa. Nimelt suutis too käituda Aerofloti lennukis nõnda, et tõsteti reisilt Moskva-Almatõ maha - koos kahe väikese lapse ja lapsehoidjaga.

Proua Aršavina kirjeldas Vene meediale emotsionaalselt, kuidas lennukipersonal talle ülekohut tegi, kuidas ta hakkas lapsel Pampersit vahetama ning nad tõsteti maha vaid seetõttu, et kümnekuune põnn tegi püksi ja üle lennuki levis paras hais. Ta teatas, et kaebab nii vanemstjuardessi kui ka lennufirma kohtusse.

Aršavina räägitule vastas Aeroflot omapoolse avaldusega, mida Vene meedias ilmunud artiklite kommentaarides selgelt rohkem usutakse.

Aerofloti kommentaar: "Laupäeval, 6. jaanuaril tõsteti reisilt SU1946 Moskva-Almatõ maha äriklassireisija Alissa Aršavina koos laste ja neid saatnud lapsehoidjaga lubamatu käitumise ja lennukimeeskonna korraldustele mitteallumise tõttu. Otsuse võttis vastu lennukikomandör.

Vanemstjuardessi raporti kohaselt ignoreeris proua Aršavina lennufirma poolt kehtestatud reegleid ja püüdis lapsehoidja üle tuua äriklassi vaatamata asjaolule, et tollel oli turistiklassi pilet. Lisaks eiras reisija lennukimeeskonna nõudmisi täita õhkutõusuks valmistumisel ohutusreegleid. Lisaks polnud hetkel, kui lennuk hakkas liikuma, üks lastest nõuetekohaselt kinnitatud.

200 meetrit enne stardirajale jõudmist avas proua Aršavina enda ja lapse turvavööd, mis on ohutusnõuete kohaselt rangelt keelatud.

Kabiinipersonal tegi reisijale korduvalt hoiatusi, hiljem ka kirjaliku ettekirjutuse, kuid too ignoreeris jätkuvalt meeskonna nõudmisi. Selle põhjal otsustas lennukikomandör reisijad sellelt lennult maha tõsta.

Raportis märgitakse, et reisija A. Aršavina nimetas end korduvalt FSB (Venemaa julgeolekuamet - toim) majoriks, püüdes sellega meeskonnale survet avaldada. Aeroflotil on teiste reisijate tunnistused, mis kinnitavad nimetatud reisija lubamatut käitumist."

Portaalis sports.ru artiklit kommenteerinud inimesed on üksmeelsel arvamusel, et Aršavina ei saanud lihtsalt väikelapse mähkmete vahetamisega hakkama ning püüdis seetõttu lapsehoidjat äriklassi saada. Intsidendi tõttu hilines väljalend ligi kaks tundi.

Omaaegne Venemaa koondise kapten, praeguseks 36aastane Aršavin teenib 2016. aasta kevadest saati klubileiba Kasahstanis, Almatõ Kairatis.