Andrus Raadik pärast poolfinaalkaotust. Foto: Instagram @rradzaa
Võrkpall
8. jaanuar 2018, 16:27

Ülinapilt Soome karikafinaali uksetaha jäänud Andrus Raadik: tundsin ennast pärast mängu väga s*tasti

Eesti võrkpallikoondise nurgaründaja Andrus Raadik jäi teist aastat järjest Soome karikasarjas tühjade pihkudega. Kui mullu sai eestlasele lohutusauhinnaks pihku vähemalt hõbemedali, siis tänavu sai püssirohi otsa ring varem ehk poolfinaalis.

Andrus Raadik ja Pielavesi Sampo vandusid laupäevases poolfinaalis 2:3 (25:20, 18:25, 25:21, 18:25, 16:18) alla meistrisarjas nende järel neljandat kohta hoidvale Loimaa Hurrikaanile.

"Eelmine aasta oli finaali jõudmine juba klubi jaoks pool võitu, sest keegi ei uskunud siis, et üldse sinna saame. Tänavu poolfinaalis ... kindlasti on valusam, kuna mäng oli täiesti võidetav," lausus Turust tagasi kodulinna jõudnud Raadik ohates.

Rünnakul tugines Sampo meeskond suuresti Raadikule ja diagonaalründajale Eetu Häyrinenile. Meeskonna 109 tõstest läks 76 just nendele kahele. Eestlase kontosse kogunes lõpuks 23 punkti (rünnak 48%). 

Nädala alguses madistasid Pielavesi mehed liiga liidri ja pühapäevase karikavõitja VaLePaga, kellelt saadi järjekordne valus 2:3 kaotus. Asja tegi hullemaks aga teise nurgaründaja Enderwin Herrera põlvevigastus, mistõttu venezuelalane nüüd tükk aega platsi kõrval peab veetma. 

"Sellest oli kahju, sest järgmine nurgamees on meil nõrgem," lausus Raadik. "Meil polnud kellelgi parim päev. Tempod ka sidemängijaga ei klappinud ja nii me Eetuga [Häyrineniga] ründasime. Vastased mängisid ka meeskondlikumalt, meil andis sealt järele."

Viiendas geimis tundus Sampo seis üpris nukker, kui 4:8 seisult läks pallima just Raadik. Tänavu servijoone taga pigem ebakindlust üles näidanud eestlane tegi aga hädavajaliku seeria ja mõned hetked hiljem oli kaotusseis 10:8 eduks pööratud. Sellest aga ei piisanud.

"Nemad tegid lihtsalt oma ära. Kui vaja, siis virutasid taas ässa ja oligi rong läinud. Ka 10:8 seisul virutas Oivonen minu peale, polnud isegi kõige raskem serv...," meenutas möödunud nädalal kerge peapõrutuse tõttu ise treeningutel mitte osalenud eestlane tagantjärele.

Sampol oli seisul 14:13 ja 16:15 kasutada isegi kaks matšpalli, kuid paraku ei suudetud neid ära kasutada. "Lõpus minule antud tõsted suutsin kõik võrku, auti või blokki lüüa. Endale tuleb tugevalt tuhka pähe raputada, tundsin ennast pärast mängu väga s*tasti," sõnas Raadik avameelselt. 

"Martti Keel, kes mängu vaatamas käis, ütles pärast mängu, et vastased panid juba enne tõstet kolmese blokiga minu suunas ajama. Aga no ei pea ju blokki raiuma, oleks võinud midagi teha siis ..."

Soome meistrisarjas hoiab Sampo 17 vooru järel kolmandat kohta. Mullu meeskonnaga just pronksmedalid kaela saanud Raadiku sõnul ei tohi ka tänavu vähemaga leppida. 

"Eks nüüd tuleb vaadata, kui rahulikult edasi võtta saab. Eddy [Herrara hüüdnimi - K.J] värk on jama, sest keegi peab nüüd tänu sellele rohkem pingutama. Teisel nurgaründajal on õlaga mingid jamad ja üldse on räbal see meeskond tänavu. Aga sihiks peab olema medal, alla selle on minu jaoks läbikukkumine."