Ksenija Balta valiti 2016. aastal Eesti parimaks naissportlaseks.Foto: Alar Truu
Kergejõustik
10. jaanuar 2018, 14:49

Ksenija Balta avaldas karjääri kõige kaunima ja trööstituma hetke: tundsin ennast gladiaatorina (1)

Rahvusvaheline kergejõustikuliit IAAF alustas oma kodulehel sarjaga, kus sportlased räägivad oma karjääri kõige ilusamast ja kurvemast hetkest. Esimesena võeti luubi alla Eesti kaugushüppaja Ksenija Balta.

Kõige enam on Baltale meelde jäänud Rio olümpia, kus ta hüppas lõppvõistlusel 6.79 (isiklikust rekordist jäi lahutama kaheksa sentimeetrit) ja sai kuuenda koha.

"See oli minu jaoks karjääri tipphetk. Ma poleks suutnud sellel päeval rohkem hüpata, see oli absoluutne maksimum. Tõestasin endale, et pärast nelja ja poolt aastat tipust eemalolekut tasus tagasitulekut üritada. Mu pingutused said väärilise tasu ja hoolimata kuuendaks jäämisest tundsin ennast võitjana," rääkis Balta.

"Mäletan Rio võistlust hästi. Mulle tuleb meelde, kuidas jõudsin kvalifikatsiooni eel staadionile ja kogesin valgust, värve ja publiku seas valitsevat melu. Tundsin ennast gladiaatorina," lisas ta.

Aga madalpunkt? "Ilma kahtluseta oli selleks pikk vigastuspaus. Olin kaugushüppest eemal neli ja pool aastat. Osad inimesed on öelnud, et mul aitasid tagasi tulla minu vanemate, treeneri ja elukaaslase Andrei Nazarovi, alaliidu ning meditsiinitiimi toetus. Aga kõige enam hoidis mind motiveerituna kirg kergejõustiku vastu. Sellega kaasas käiv elustiil, võistlemine ja treenimine on mulle nii palju andnud. Kui teen sporti, siis armastan ennast," vastas Balta.

Loe IAAFi artiklit täismahus SIIT!