Kelly Sildaru.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
11. jaanuar 2018, 16:53

Maailma kuulsamaid uudisteagentuure: freestyle-suusatamise OM-võistlus kaotab Kelly Sildaru vigastuse tõttu palju (3)

"Teismelise Kelly Sildaru kõigest viis kuud enne 2018. aasta taliolümpiamänge saadud hävitav põlvevigastus tähendas lööki mitte ainult Eesti medalilootustele PyeongChangis, vaid röövis mängudelt tervikuna freestyle'i suusatamise superstaari," alustas artiklit maailma kuulsamaid uudisteagentuure Reuters.

Reuters jätkas: "9.-25. veebruaril Lõuna-Koreas peetavate mängude naiste pargisõidu 15-aastanbe kullasoosik vigastas Uus-Meremaal treenides oma vasaku jala põlve ristatisidemeid (ACL).

13 aasta vanusena oli Sildaru tulnud 2016. aastal noorimaks talviste X-mängude võitjaks, ta oli parim pargisõidus. Aasta hiljem võitis ta Aspenis kulla ja hõbeda.

Vaid mõni nädal enne vigastada saamist osales Sildaru oma esimesel MK-võistlusel - varem oli ta selleks olnud liiga noor - ja võitis pargisõidu.

Sildaru on oma taastumisprotsessi näidanud erinevates sotsiaalmeedia kanalites. 62 000-le tema Facebooki konto jälgijale on taastumisprotsessi igast faasist pakutud detailset foto- ja videoülevaadet.

PyeongChangi mängudest eemale jäämine valmistab suure pettumuse, kuid ta on sellele vaatamata tuleviku suhtes optimistlik. "Probleemid ei tähenda stoppmärki, need näitavad suunda," kirjutas ta oma Instagramis ühe pildi allkirjaks.

Praegu 15 aasta vanusel Sildarul on veel piisavalt aega olümpiamängudel võistlemiseks ja Eesti poolt talimängudel saadud seitsme medali - mis kõik on võidetud murdmaasuusatamises - arvu täiendamiseks. Ta on veel 2022. aasta Pekingi talimängude ajal juuniorieas.