Tanel Kurbas palliga. Foto: Lukas Droppan / Basketbal Levice
Korvpall
13. jaanuar 2018, 21:47

Korvpallurid välismaal: Kurbasel, Paasojal ja Laanel oli suurepärane viskepäev

Välismaal leiba teenivatest Eesti korvpallikoondislastest olid täna õhtul võistlustules kolm meest. Tanel Kurbas ja Martin Paasoja said kirja võidu, Rait-Riivo Laane pidi leppima kaotusega. 

Slovakkia kõrgliigas Levice meeskonnas palliv Kurbas, aitas oma koduklubi koduväljakul 79:56 võidule Bratislava Karlovka üle. Eestlane sai ligi 27 mänguminutiga üleplatsimehena kirja 20 punkti ning 5 lauapalli. Viskeid väljakult tabas ta 11/8, sealjuures kolmeseid 3/2. 

Levicel on nüüd kirjas 19 võitu ja 6 kaotust. Sellega hoitakse liigatabelis teist-kolmandat kohta. Liidrikohal püsib 3 kohtumist kaotanud Bratislava Inter. 

Rumeenia meistriliigas sai võidulisa Paasoja, kelle hea panus aitas Craiova 101:74 võidule Timisoara üle. Meie mehe kontosse jäi 18 ja poole mänguminutiga 16 punkti. Üheksast teele saadetud viskest läbis korvirõnga viis, sealjuures kolmesed 5/4. 

Craiova on 13 kohtumisest võitnud 7, millega platseerutakse tabelis seitsmendaks. Liidrikohal asuv Napoca on kaotanud kaks mängu. 

Paraku ei läinud nõnda edukalt Laane koduklubil Pirause Ethnikosel, kui võõral väljakul jäädi 78:88 alla Karditsasile. Eestlasest mängujuhi arvele kogunes oma meeskonna parimana 15 punkti. 

Ethnikos on viimasest seitsmest mängust võitnud vaid ühe. Kogu hooaja saldo on 4-9, millega on langetud 11. kohale. Liiga liider Peristeri pole kaotanud ainsatki kohtumist.