Eesti MV murdmaasuusatamises Haanjas Naised Tags: Eesti MV, Haanja, Naised, murdmaasuusatamineFoto: Aldo Luud
Talisport
14. jaanuar 2018, 15:51

Kuldmedal tõi Anette Veerpalule olümpiamängude osas hingerahu (12)

Murdmaasuusataja Anette Veerpalu (21) võitis täna Haanjas oma karjääri teise täiskasvanute Eesti meistrivõistluste kuldmedali, kui näitas suusavahetusega sõidu (7,5 + 7,5 km) lõpusirgel kandu Tatjana Mannimale ja ka kolmele välismaa suusatajale. 

Tollest kuldmedalist aga tähtsam on kaasnenud hingerahu, et nüüd on koht Pyeongchangi olümpiakoondises olemas. "Mõtlesin pidevalt, kas tuleb minek või mitte, nüüd vähemalt peaks selge olema," lausus rõõmus võitja.

"Eks ikka mõtlesin juba väiksena, et tahaks ise ka olümpial olla. Suusatamine meeldis ja nii ta läks. Võistlus on küll võistlus, samas rahvas ja kogu õhkkond on teine. Olümpia toimub ikkagi vaid nelja aasta tagant, tekitab ilmselt teistsuguse tunde."

Tänase sõidu kohta jagus Veerpalul vaid kiidusõnu. "Kõik sujus üllatavalt hästi, isegi suusavahetus. Suusk toimis sueprhästi, endal oli ka tunne hea. Kõik klappis. Ka lõpuspurt."

Nii klassika kui vabatehnika kulgesid samal 2,5 km pikkusel ringil, mis oli sportlaste hinnangul kergemapoolne. Ühtki pikka ja rasket tõusu trassil polnud.

Suurem osa võistlusest kulges viie parema (lisaks Veerpalule ja Mannimale hiinlannad Qinghua Ma ja Chunxue Chi ning venelanna Anastasia Kazazkul) grupisõiduna. Kas Veerpalul varem ei tekkinud rünnakumõtteid?

"Ring oli suhteliselt kerge. Laskumised olid sellised, kus pundiga tuleb järele. Klassika mõtlesin, et äkki tekib variant eest sõita, aga ei tekkinud. Mind oleks uisu peal kindlasti uuesti kätte saadud, ma pole seal nii tugev. Seega otsustasin pundis sõita."

Edasi ootab Veerpalut järgmisel nädalavahetusel toimuv Planica MK-etapp, seejärel 28. jaanuarist kuni 3. veebruarini Šveitsis Gomsis U23 vanuseklassi MM ning siis ongi juba aeg Lõuna-Korea poole rännata. Ta loodab mõlemal tiitlivõistlusel heas hoos olla.

Praeguse seisuga on Eesti naistel olümpial kaks stardikohta, lõplik tõde selgub kümmekonna päeva pärast, kuid suure tõenäosusega on teine Pyeongchangi mineja Tatjana Mannima.