Liverpool (punases) vs Manchester City.Foto: OLI SCARFF
Jalgpall
14. jaanuar 2018, 19:55

GALERII | Tulega mänginud Liverpool kinkis Manchester Cityle esimese kaotuse, Klavan sai korraks platsile

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpool tegi selle hooaja ilmselt parima esituse, kui koduväljakul oldi 4:3 üle Inglismaa meistriliiga tabeliliidrist Manchester Cityst. Klavan sai väljakul viibida ühe minuti.

Neljanda järjestikuse võidu saanud Liverpool alustas kohe võimsalt, kui 9. minutil lõi 20 meetrilt kauni värava Alex Oxlade-Chamberlain. 40. minuti Leroy Sane tabamus tähendas, et poolajale mindi siiski 1:1 viigiseisult.

Teise poolaja alguses pani Liverpool Manchester City kaitsele korraliku surve peale ja üks ilus värav järgnes teisele. 59. minutil skooris Roberto Firmino postipõrkest, 62, minutil jõudis sihile Sadio Mane pommlöök ja 68. minutil kasutas Mohamed Salah ära City väravavahi Edersoni ulja väljatuleku ära ja tegi 35 meetrilt seisuks 4:1! 

City ei andnud aga alla. 82. minutil vähendas kaotusseisu Bernardo Silva ja esimesel üleminutil oli täpne Ilkay Gündogan. Siis tõi Liverpooli peatreener Klopp Mane asemel väljakule Klavani, aga Sergio Agüero oli lähedal, et seis viigistada. Argentiinlase pealöök läks Liverpooli õnneks siiski napilt mööda.

Liverpooli algkoosseisus alustasid keskkaitsjatena Dejan Lovren ja Joel Matip. Hiljuti 85 miljoni euro eest ostetud hollandlane Virgil van Dijk jäi mängust eemale kerge vigastuse tõttu.

City polnud sel hooajal koduliigas veel kaotusekibedust tundnud ja septembris peetud samade meeskondade esimeses omavahelises matšis oldi Liverpoolist üle koguni 5:0. Ametlikes kohtumistes oli City käesoleval hooajal enne tänast alla jäänud vaid Donetski Šahtjorile, kui Meistrite liiga alagrupiturniiril kaotati Ukraina hiiule detsembris 1:2.

Inglismaa meistriliiga tabeliseis: