Tony Chapron punase kaardiga. Foto: LOIC VENANCE
Jalgpall
15. jaanuar 2018, 21:15

Esmalt mängijat löönud ning seejärel punast kaarti viibutanud kohtunik tunnistas oma viga: käitusin kohatult (1)

Prantsusmaa jalgpalliliiga on sattunud üle maailma tähelepanu keskpunkti pärast seda, kui väljakukohtunik Tony Chapron kohtumises Nantesi ja PSG vahel kodumeeskonna mängijat Diego Carlost jalaga lõi ning seejärel ka punast kaarti näitas.  PSG sooritas mängu viimasel minutil kiirrünnakut, Carlos tormas kaitsesse tagasi ja Chapron jäi talle ette. Kokkupõrke tagajärjel lendas murule just kohtunik, kes pärast väikest kukerpalli omakorda Carlosele teadlikult jala taha pani. Kõige krooniks andis arbiter mängijale veel teise kollase kaardi, mis kokkuvõttes tähendas punast. 

Õigusemõistja ise kirjeldas raportis juhtunut järgnevalt: "Nantese ja PSG mängu ajal põrkasin ma kokku Nantese mängija Diego Carlosega. Kokkupõrke tagajärjel tundsin teravat valu, mis oli seotud ühe hiljutise vigastusega. Seejärel käitusin kohatult, viibutades oma jalga mängija suunas."

"Ma olen praeguseks palunud teise hoiatuskaardi tühistamist, sest olles näinud intsidenti kõrvalt, ei olnud mängija käitumine tahtlik," kirjutas arbiter. 

Prantsusmaa jalgpalliliit (LFP) ongi kohtuniku raportist tulenevalt praeguseks punase kaardi tühistanud ning Chapronile määrati esialgu vilistamiskeeld kõikides Prantsusmaa sarjades, mida arutatakse lähemalt distsiplinaarikomitee istungil.