Carlos Sainz.Foto: POOL
Auto-Moto uudised
16. jaanuar 2018, 13:29

Dakari ralli osaleja süüdistab legendaarset Sainzi hirmsas patus: tal oleks lihtsam, kui ma juba surnud oleksin (3)

Dakari rallil ohtliku olukorra tekitamise eest 10minutilise karistuse saanud Carlos Sainzi võib oodata kohtukutse, kui hollandlane Kees Koolen oma ähvarduse teoks teeb.

Koolen väidab, et Sainz sõitis oma Peugeot'ga La Paz-Uyuni katsel tema quadracer'ile otsa ja nõuab Hispaania rallilegendile karmimat karistust. Sainzi sõnul suutis ta kokkupõrget siiski vältida.

"Olen ärimees ja mul on ligipääs paljudele headele advokaatidele, võib-olla isegi maailma parimatele. Igatahes on nad paremad kui võistlusi korraldavad organisatsioonid endale lubada saavad. Kui Sainzile suuremat karistust ei määrata, algatan koju jõudes kriminaalasja," vahendas Kooleni sõnu Autosport.

"Sõitsin kiirusega umbes 20 km/h, aga tema Peugeot'l oli gaas põhjas. Võib-olla oli kiirus 120, võib-olla 150, võib-olla 180 km/h. Igatahes väga suur. Minu quadracer sai kõvasti kahjustada. Aga Sainz ütles, et ta ei puudutanudki mind. Olin varem insener, tean millest räägin. Kui ta oleks veel 20 cm vasakul sõitnud, oleksin juba surnud," lisas 49aastane hollandlane, kes on quadracer'ite maastikusõidu valitsev maailmameister.

Kees Koolen. Foto: CRIS BOURONCLE

Aga sellega polnud Kooleni jutud lõppenud. "Peugeot'l ja Carlosel oleks lihtsam, kui ma oleks surma saanud. Siis ei oleks ma saanud enam midagi rääkida. Ta isegi ei küsinud, kas mul on kõik korras. Mingit vabandust ei tulnud. Sama kehtib ka ralli korraldajate kohta," pahandas ta.

Sainzil oli asjast teistsugune nägemus. "10 minutit karistust ajab mul südame pahaks. Olen väga pettunud, sest ma ei sõitnud kellelegi ega millelegi otsa. Avariid ei olnud ja olgu jumal selle eest tänatud. Minu arust hoidsin ma hoopis õnnetuse ära. Kui ma oleks Koolenile otsa sõitnud, siis oleks ma loomulikult peatunud ja uurinud, mis juhtus," rääkis 2010. aasta Dakari ralli võitja.

Parandatud 15.13: 55aastane Sainz jätkab hoolimata trahvist Dakari ralli liidrina, edestades Nasser Al-Attiyah't 56 minuti ja 37 sekundiga. Ralli lõppeb Eesti aja järgi ööl vastu pühapäeva.