Robert Rooba (nr 88). Foto: Jyväskylä JYP
Jäähoki
16. jaanuar 2018, 20:58

MILLINE MÄNG! Eesti jäähokimees pääses üle noatera Meistrite liiga finaali (1)

Täna õhtul pidas Robert Rooba koduklubi Jyväskylä JYP jäähoki Meistrite liiga poolfinaali korduskohtumise tšehhide Trineci vastu. Karistusvisetega lõppenud lahingu tulemusel pääses finaali JYP! 

Kohtumist alustasid teravamalt kodus mänginud tšehhid, avavärava löömiseks kulus neil veidi enam kui kaks minutit. See äratas aga ka JYPi üles ning avakolmandiku keskpaigaks särasid tablool juba viiginumbrid. Enne esimesele pausile minekut õnnestus Rooba klubil veel 2:1 ettegi pääseda. 

Teine kolmandik algas identselt esimesega. Trinec näitas teravamat minekut ning viis minutit hiljem oli tablool taas viik. Võõrustajad jätkasid survet, kuid häid šansse ära ei kasutatud. See tähendas, et kahe mängu kokkuvõttes oli JYPil otsustava vaatuse eel kaheväravaline edu. 

Trinec jätkas isukalt värava(te) püüdmist ning ligi 12 minutit enne lõppu jõutigi sihile. Ei kulunud palju, et tšehhid ka vajaliku kaheväravalise edu said. Rohkem tabamusi kolmas kolmandik ei toonud, mis tähendas lisaaega. 

Aga ka juurde lisatud kümme minutit ei toonud lahendust! Finaali pääsemise saatus jäi karistusvisete otsustada. 

Kaks esimest üritust ebaõnnestusid mõlemalt poolt. Õnneks haaras siis võimalusest JYP, kes realiseeris kaks järgmist karistusviset ja kindlustas sellega finaalipääsu! 

Rooba sel korral meeskonda resultatiivsusega aidata ei suutnud ning mänguaeg kahanes veidi enam kui kümnele minutile. Eestlane kuulus alguses teise viisikusse, kuid kohtumise jooksul mängiti kaarte veidi ümber. 

Finaalis kohtub JYP rootslaste Växjöga, kes alistas Libereci kahe mängu kokkuvõttes 7:2. Esikohamäng peetakse 6. veebruaril.