Himki Tallinnas. Foto: Martin Ahven
Korvpall
16. jaanuar 2018, 22:00

Kalev/Cramolt lüüa saanud Himki teenis Euroliigas ülivajaliku võidu

Korvpalli Euroliiga 18. vooru avakohtumises teenis Moskva Himki magusa võidu, kui võõral väljakul alistati 79:70 Crvena Zvezda. 

Venemaa tippklubi jaoks ei alanud kohtumine kuigi hästi, kui avaveerand kaotati seitsme punktiga ning pikaks pausiks ei suudetud samuti vahet tasa mängida. Kolmandal neljandikul saadi aga üha paremini mängu sisse ning otsustava vaatuse eel oli Crvena Zvezda edu sulanud vaid kahele. 

Sealt edasi kulges aga kohtumine Himki taktikepi all. Lõpu eel suudeti eduseis kahekohaliseks kasvatada ja sellest piisas, et võidupunktid ära võtta. Viimase veerandaja võitsid moskvalased 27:16.

Hiilgava partii tegi Aleksei Šved, kes kostitas vastaseid 29 punktiga. Kodumeeskonna poolt säras Taylor Rochestie, kelle arvele jäi 27 punkti, 9 lauapalli ja 7 resultatiivset söötu. 

Play-off´i koha eest võitlevale Himkile oli tänane võit väga oluline, sest serblased on nende otsesed konkurendid. Nüüd on Georgios Bartzokase meeskonnal kirjas 10 võitu ja 8 kaotust, millega püsitakse 7. kohal. Crvena Zvezda saldo on 7-11, positsioon 11. 

Täna peetakse veel kolm Euroliiga kohtumist. Võistlustules on ka Kaunase Žalgiris, kes külastab Bambergi Brosed.