Kaunase Žalgirisel seisab ees raske võitlus play-off´i nimel. Foto: euroleague.net
Korvpall
16. jaanuar 2018, 23:07

Hoog raugeb? Kaunase Žalgiris sai Euroliigas tabeli lõpuosa meeskonnalt lüüa (1)

Korvpalli Euroliiga 18. voorus pidi Kaunase Žalgiris tunnistama võõral väljakul Bambergi Brose 93:86 paremust. 

Esimesel poolajal kuulus initsiatiiv pigem leedulastele, tänu millele võideldi poolajaks välja seitsme-punktiline eduseis. Siis lülitas aga Bamberg teise käigu sisse, viskas kümne minutiga 27 punkti ning pääses omakorda kolmega juhtima. 

Võõrustajad said hoogu veelgi juurde ning kasvatasid neljanda veerandaja keskpaigaks edu seitsmele. Enam suuremaks vahe ei kasvanud, kuid kolmest punktist lähemale Žalgiris samuti ei saanud. 

Võitjate poolelt tõusis resultatiivsemaks Augustine Rubit 22 punktiga. Žalgirise parim oli Aaron White, kes viskas üleplatsimehena 23 silma. 

Leedu tippklubi hoiab 11 võidu ja 7 kaotusega kuuendat kohta. Kui eelmine aasta lõpetati viie järjestikuse triumfiga, siis tänavu on kaotatud kolmest mängust kaks. Viimased viis mängu kaotanud Bamberg kirjutas tabelisse 7. võidu, millega kerkiti 13. positsioonilt jagama 10ndat. 

Samal ajal peetud kohtumises naasis võidulainele eelmisele nädalal Baskonialt šokeeriva kaotuse saanud Olympiacos. Täna käisid kreeklased koduväljakul kindlalt 94:64 üle Tel Avivi Maccabist. 

Olympiacos on 18 mängust võitnud 13, millega hoitakse teist kohta. Maccabi saldo on 9-9, mis hetkel annab kaheksanda positsiooni. 

Päeva viimases duellis alistas Hispaania siseasjas alistas Valencia koduväljakul 81:76 Barcelona. Ühtlasi kerkis esimene teisega ühele pulgale, mõlemal on kirjas 6 võitu ja 12 kaotust, millega jagatakse 13.-14. kohta. 

Tabeliseis: