PARAKU AUTI: Pärnu meeste eksimused maksid kodusaalis eriti valusalt kätte.Foto: Alar Truu
Võrkpall
17. jaanuar 2018, 00:08

Õnnetud eksimused tõid pärnakatele mõru kaotuse

Pärnu võrkpalliklubi pidi CEV Challenge Cupi 1/8-finaali avamängus tunnistama Belgia klubi Meneni Par-ky 3:1 (25:22, 19:25, 25:19, 25:22) paremust. Sellest hoolimata pole pärnakad püssi põõsasse visanud ning kordusmängu eel ollakse jätkuvalt arvamusel, et tegemist on täiesti puretava pähkliga. 

Kodusaalis 820 silmapaari ees pallinud Pärnu ei osanud kohe alguses külaliste kingitud võimalusi ära kasutada ning tihti oli saalis viibides tunne, et suvepealinlaste igat head käiku saatis alati sama kehv järgmine puude. Nii kaotatigi avageim Belgia liigas hetkel kolmandat kohta hoidvale Menenile 22:25.

Teises geimis tõestas Läti koondise peatreener Avo Keel, et lõunanaabrite juures leidub veel midagi head peale alkoholi, sest tõelise bloki- ja ründepeo pani püsti Pärnu 24aastane legionär Toms Švans, kes mängu lõpuks 15 punkti kogus ning suvepealinlastele 25:19 geimivõidu tõi.

Kolmandas geimis pidi kõhuviiruse tõttu mängust eemale jäänud Taavet Leppikuta pallinud Pärnu taas tunnistama vastaste 25:19 paremust. Nõrgenenud koosseisuga pallinud pärnakad tundusid küll neljandat geimi koju jätvat, juhtides 18:14, kuid enda tehtud lihtsad ründevead, ka tühja võrgu pealt, ei lubanud eduseisu hoida ning lõpuks kuulus geim taas Menenile 25:22.

Keel nõustus, et nii-öelda mängumeeste punktidel tulnud vead osutusid eriti valusaks. „Õnnemoodi asja oli neil lõpus,“ sõnas juhendaja. „Meie mehed olid rünnakul tublid, aga need eksimused tulid nii valel ajal. Võib öelda, et rutiinne pingetaluvus sai võitu, täna oli lihtsalt niisugune päev.“

1:3 allajäämine tähendab, et edasi pääsemiseks tuleb pärnakatel Belgias teenida esmalt 3:0 või 3:1 võit ning seejärel olla parem ka kuldses geimis. Keerulisena tunduv ülesanne pole juhendaja sõnul ometi võimatu. „Ma ei ütleks, et me nii palju kehvemad oleks, et midagi tulla ei võiks,“ jäi Keel jaanuarikuu viimasel päeval peetava kordusmatši eel optimistlikuks.