Kaia Kanepi Austraalia lahtistel.Foto: TORU HANAI
Tennis
17. jaanuar 2018, 12:14

Kaia Kanepi: tunnen end vabalt ja hästi! (2)

Maailma edetabeli 79. tennisist Kaia Kanepi jõudis Austraalia lahtistel meistrivõistlustel kolmandasse ringi, saades kahes setis 6:4, 6:3 jagu olümpiavõitjast Monica Puigist.

Kolmandas ringis kohtub Haapsalust pärit tennisist Carla Suarez Navarroga (WTA 40.). Edu korral võib ta neljandas ringis vastamisi minna Anett Kontaveidiga, kui ka viimane peaks nõnda kaugele jõudma.

Kuidas Kanepi senise turniiri kokku võtab? "Esimese mänguga olen tegelikult rohkem rahul kui tänasega," tunnistas ta Eesti ajakirjanikele. Avaringis sai ta kindlalt kahes setis jagu maailma 26. numbrist Dominica Cibulkovast. "Avamängu tingimused sobisid mulle veidi paremini. Ilm oli pilvine ja tuuline, vastasel tundus olevat väga ebamugav. Mina kohanesin kiiremini."

Täna jäi Kanepi Puigi vastu kiirelt 0:3 ja 1:4 kaotusseisu, kuid võitis seejärel seitse järgnevat geimi. "Täna olid väljakul päike ja varjud, palli oli kehv näha ja ma ei saanud alguses kuidagi oma rütmi käima. Üldiselt olen mänguga rahul, tunnen end vabalt ja hästi!"

Kaia Kanepi Austraalia lahtistel. Foto: WILLIAM WEST

Mõne aja eest lõppenud Brisbane'i turniiril võitles Kanepi haigusega. Selgub, et sama viirus segas ka Austraalia lahtisteks valmistumist. "Mul oli see haigus päris pikalt. Päris nii palju ei saanud treenida, kui oleksime soovinud," tunnistas ta.

Kanepilt uuriti matši järel, millises vormis on ta võrreldes USA lahtiste meistrivõistlustega, kus ta murdis veerandfinaali. "Ma ei oska niimoodi võrrelda, seda näete ise. Tundsin end US Openil hästi, samamoodi tunnen end ka praegu."