Anett Kontaveit tähistamas võitu Mona Bartheli üle. Foto: SAEED KHAN
Tennis
17. jaanuar 2018, 12:38

Anett Kontaveit ajaloolisest saavutusest: see on väga kõva asi, et meil on kaks mängijat kolmandas ringis (10)

Maailma edetabeli 33. reket Anett Kontaveit jõudis täna hommikul Austraalia lahtiste meistrivõistluste kolmandasse ringi, kui alistas tulemusega 6:3, 4:6, 6:3 sakslanna Mona Bartheli (WTA 53.).

Eesti ajakirjanikega suheldes kutsus Kontaveit tänast mängu huvitavaks – väljakul olid segavad varjud (sama tõi välja ka oma vastase alistanud Kaia Kanepi), millega oli alguses väga keeruline harjuda.

„Alguses oli mäng aeglane, aga sain siis servi käima ja mängu sisse ning tulin natuke paremini varjudega toime,“ ütles Kontaveit. „Mul oli hea energia ja üritasin võimalikult palju palle tagasi lüüa ja ise rünnata. Vastasele ei meeldinud liikuda, üritasin ta liikuma saada.“

Avaringis puksis Kontaveit välja serblanna Aleksandra Krunici 6:4, 7:5. Tänast mängu hindas ta paremaks.

„Avamäng oli palju närvilisem, seekord tundsin end väljakul palju paremini,“ ütles ta

Austraalias lõõmav päike talle tuska ning raskusi ei valmista. Lähipäevadel võivad sealsed temperatuurid ulatuda lausa 40 soojakraadini.

„Mu energia oli üleval, ärakukkumist ei tulnud, pidasin normaalselt vastu,“ kommenteeris ta tänast kohtumist ning vaatas tulevikku. „Tegin Tais trenni, kus oli samuti väga palav. Olen harjunud. Mul pole kuumas kliimas mängimise vastu midagi. Pikad ja rasked mängud on igas kliimas rasked. Eks väga kõva päike sööb kindlasti energiat rohkem, aga midagi selle vastu ei ole.

Kontaveit ning Kanepi tegid täna Eesti tenniseajalugu, esmakordselt mängivad Suure slämmi kolmandas ringis kaks Maarjamaa sportlast.

„Mina teen enda asja ja Kaia enda asja,“ lausus ta. „See on Eesti tennisele super. Mul on sesmõttes hea meel, et meie riik on nii pisike, et kaks mängijat kolmandas ringis on väga kõva asi.“

Kolmandas ringis ootab Anetti maailma edetabeli seitsmes number, lätlanna Jelena Ostapenko. Matš peetakse tõenäoliselt reede (vara)hommikul, täpne aeg selgub neljapäeval. Mida sellest mängust oodata?

„Eks ma teda ja tema mängu natuke tean, talle meeldib kõiki palle hästi kõvasti lüüa ja arvan, et pean üritama enda mängu mängida ja keskenduda vähem sellele, mida tema teeb,“ mõtiskles tennisist. „Eks üritan teda liikuma saada. Kõvadele lööjatele meeldib koha pealt kõvasti lammutada, aga liikuda neile palju ei meeldi. Eks võidabki see, kes teise paremini liikuma saab.“

Mulluse aasta esimene pool oli Anetil väga võimas, ajapikku hoog rauges ning aasta lõpus kasutati meedias järjest rohkem sõna mõõn. Kas see on tänaseks ületatud?

„Eelmine aasta oli eelmine aasta,“ tõdes ta. „Ma ei arvanudki, et ma see aasta samamoodi jätkan. Brisbane turniiril oli väga hea mäng ja järgmises mängus vastane (Aliaksandra Sasnovitš) mängis tõesti uskumatult hästi ja jõudis ka finaali. Sydney turniiril ei tundnud ma end hästi, olin väljakul pooleldi ümber kukkumas. Selliseid asju tuleb alati ette. Olen võtnud mäng-mängu kaupa ja ei leia, et see aasta mõõn oleks. Tunnen end okeilt, võtan rahulikult. Praegu on hästi läinud.“