TTÜ mängumehed. Foto: Alar Truu
Korvpall
17. jaanuar 2018, 20:22

Üllatusvõitu noolinud TTÜ-l jätkus Tartu vastu püssirohtu kolmeks veerandiks

TTÜ korvpalliklubi oli kodusaalis Eesti meistrivõistluste tänases ainsas kohtumises lähedal suurüllatusele, juhtides Tartu Ülikooli vastu kolm veerandit, kuid pidi lõpuks ikkagi tunnistama tituleeritud vastaste 79:83 paremust. TTÜ alustas kohtumist maruliselt, juhtides kolmeminutilise mängu järel 11:2 ning võites lõpuks avaveerandi 23:17. Poolajaks suudeti eduseisu veel veidi kasvatada ning pausile mingi kodumeeskonna 43:35 juhtimisel. 

Teisel poolajal suutsid Priit Vene hoolealused aga mängu tagasi tulla ning kuigi viimasele veerandajale mindi veel vastu TTÜ kahepunktilises eduseisus, siis seitse minutit enne lõppu pääses esmakordselt ette juba Tartu ning pärast seda taaralinlased enam tagasi ei vaadanud, võites lõpuks 83:79 võidu. 

Tartu resultatiivseim oli täna Vytenis Cizauskas 26 punktiga. Kahekohalise arvut punktideni jõudsid veel Julius Kazakauskas (16) ja Janar Talts (12). TTÜ tulemuslikuim oli Levi Martin Giese 22 punktiga, Mattias Tass ja Sten Olmre toetasid omalt poolt vastavalt 19 ja 16 punktiga.

Tartul on 14 vooru järel kirjas nüüd üheksa võitu, millega hoitakse teist kohta. TTÜ on jätkuvalt play-off' kohalt väljas ehk seitsmes kahe võidu ja 12 kaotusega.