Kaunase Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius üritab meeskonda Euroliiga kohamängudele tüürida.Foto: BC Žalgiris / Twitter
Euroliiga
18. jaanuar 2018, 00:05

Žalgirise tõehetk koidab - peatreener Jasikeviciusele ei tohi häbi teha! (1)

Pessimistid ennustasid, et 2017. aasta hiilgavalt lõpetanud Kaunase Žalgirise korvpallimeeskonna hoog hakkab aastanumbri vahetumisel raugema. Mõnes mõttes ongi nii läinud, sest viimasest kolmest Euroliiga mängust on kaotatud kaks. Et selgroog päriselt murduma ei hakkaks, tuleb järgmistel nädalatel eriti kõvasti pingutada.

Pärast võõrsil Bambergile allajäämist tunnistas Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius, et tablool säranud numbrid 86:93 olid õiglased.

„Õnnitlen Bambergi, sest nad olid näljasemad. Mind häirib, et ei saa oma tiimi kohta sama öelda. Ma ei taha sellisel viisil matše kaotada, kuid me ei väärinud võitu,“ rääkis ta.

11 võidu ja 7 kaotusega ollakse endiselt kuuendal kohal ning praeguse seisuga mängitaks veerandfinaalis. Kihlveokontorite arvates saab Žalgiris täna ühe võidu juurde – kodus tuleb Valencia alistada, muud ei jää lihtsalt üle. Aga pärast seda läheb eriti tuliseks. Esiteks sõidetakse mängima Ateena karukoopasse sealse Panathinaikose vastu ning siis kohtutakse Moskva oblasti Himki ning Tel Avivi Maccabiga, kes paiknevad tabelis kohe Žalgirise taga.

Žalgirise haavatavust näitab ka fakt, et alates novembri keskpaigast on kõige suurem võit saadud kaheksa punktiga. Tavaliselt on nende mängud käinud ühe ja sama stsenaariumi järgi – neljandal veerandajal tabab vanameister Paulius Jankunas paar keskpositsiooniviset ja asi korras. Pallid toimetab talle kätte läbimurdehooaega tegev Sloveenia passiga kanadalane Kevin Pangos, kes suudab otsustavatel hetkedel ka mängu enda peale võtta. Bambergi vastu sai Jankunas kiirelt viis viga ja pusle lagunes koost. Tõsi, Saksamaal oli Žalgris teisel poolajal hädas eelkõige kaitsemänguga, aga ka selles osas oleks detsembris Euroliiga kõige kasulikumaks palluriks valitud Jankunasest kasu olnud.

Viimaste nädalatega on Euroliiga liidriks tõusnud Moskva CSKA, kes oli eile kodus koguni 110:79 üle Istanbuli Anadolu Efesist. 14 võidu kõrvale 4 kaotust saanud Moskva hiiule järgnevad Piraeuse Olympiacos (13-5) ja Istanbuli Fenerbahce (12-6).

***

Žalgirise käekäigust saab rohkem lugeda täna-homme. Õhtuleht on Kaunases kohapeal ja uurib, kuidas Baltimaade esiklubi täismaja ees kohustusekoormaga hakkama saab. Žalgirise kohtumine Valenciaga algab kell 20.