Virginijus Šeškus (paremal) ja LaMelo Ball.Foto: Martin Ahven
Korvpall
18. jaanuar 2018, 08:35

ÕL LEEDUS | Raplas skandaali korraldanud treener tunnistab, et isegi vendade Ballide näidismatšid on Eesti klubidega mängimisest etemad (5)

Leedu korvpalliklubi Prienai Vytautase peatreener Virginijus Šeškus usub, et korvpalli Balti liigal pole Leedu meeskondade jaoks mõtet. Šeškus pole esimene leedulane, kes valusa tõe välja ütleb, aga Prienai alternatiiviks pole mitte eurosari, vaid USA korvpalliperekond Ballid.

Prienai kohtus eile Big Baller Brandi näidisturniiri kolmandas kohtumises Leedu tugevusel teise liiga liidri Vytisega ja võitis 93:89. Jaanuari esimeste päevade seisuga pidanuks Prienai teisipäeval Balti liigas vastu võtma Pärnu Sadama, aga matšidest Eesti ja Läti klubidega loobuti.

Just Pärnu ja Rapla-suguste tiimide vastu pidid 16aastane LaMelo ja 19aastane LiAngelo Ball saama rohkem mänguaega kui tihedama konkurentsiga Leedu liigas. Big Baller Brandi turniiril minnakse aga peaasjalikult vastamisi sealsete tippude noortetiimide ja esiliiga satsidega. Ja sportlikus mõttes pole seal midagi mängus.

"Ei. Absoluutselt mitte," vastas Šeškus pärast eilset kohtumist Õhtulehe küsimusele, kas tal on Balti liigast loobumise pärast kas või natuke kahju.

50aastane värvikas juhendaja põhjendas oma seisukohta nii: "Vaadake tribüüne. Rahvast huvitavad mängud kohalike tiimidega enam. Eesti ja Läti klubid ei lähe siin kellelegi korda. Pole piisavalt häid mängijaid." Kui panna juurde Ballidega kaasnenud tuntuse kasv ja pisut raha, oli Prienai valik imelihtne.

Virginijus Šeškus. Foto: Martin Ahven

Kui Šeškus viimati Eestis käis, et läinud tal ja Prienail kõige paremini. Oktoobri lõpus kohtuti Raplaga ja kohtunike peale raevunud treener viis paar minutit enne lõppu meeskonna platsilt minema. Seis oli sel hetkel 65:65. Teo eest määrati Preinaile 0:20 kaotus ning 3000 euro suurune rahatrahv.

Pärast Prienai loobumist jäid Balti liigasse vaid kaks Leedu klubi: Šiauliai ning Pasvalyse Pieno žvaigždes.