Jürgen LigiFoto: Robin Roots
Eesti uudised
18. jaanuar 2018, 09:22

Poliitperekond Sarapuu nõuab Ligilt ja Helmelt suurt kahjuhüvitist ja vabandust (64)

Opositsioonilise Reformierakonna liige, särtsakate ütlemiste poolest tuntud Jürgen Ligi kurdab, et riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu ja tema abikaasa ning parteikaaslane, korruptsioonis kahtluse saanud endine abilinnapea Arvo Sarapuu nõuavad nende kohta tehtud väidete ümberlükkamist meedias.

Kui seda ei juhtu, siis ähvardatakse kohtu kaudu välja nõuda suur kahjuhüvitis. Sama nõuavad Sarapuud ka rahvuskonservatiivide fraktsiooni esimehelt Martin Helmelt.

Rahvuskonservatiivide fraktsiooni esimees Martin Helme ütles Õhtulehele, et tegu on täiesti sisutühja nõudega, mida ei saa tõsiselt võtta ning see nõue näitab, et valimiskampaania on käima läinud ja ees ootab väga jõhker ning räpane poliitaasta. 

"Keskerakond ähvardas umbusaldusavalduse korral Simsonile kohtuasjaga minu vastu. Umbusaldus tuli seda kindlamalt. Ja nõudiski Savisaare advokaat [Oliver] Nääs, et ilmutaksin nädala jooksul kahes lehes 20x20cm kuulutuse, et perekond Sarapuu ei ole seotud korruptiivsete äridega, muidu seotakse mu suu kohtuprotsessidega ja 50 000-100 000eurose kahjunõudega," postitas Jürgen Ligi suhtlusvõrgustikus oma seinale.

"Vastasin, et ma panin ühte lehte ja suurema, teksti pisut muutsin. Siin see on...
Muidugi nõuab mult erakond, mitte perekond, ja ähvardab minu isikus opositsiooni kui sellist. Mina aga ei saaks ümber lükata sõnu, mida ma pole tegelikult öelnud, ehkki nende tõesuse kohta oleks hulk näiteid, ega hinnanguid, mida on kinnitanud 45 riigikogu liiget," märkis Reformierakonna fraktsiooni esimees.