Kas Anett Kontaveit suudab täna alistada ka maailma esikümnesse kuuluva vastase?Foto: SAEED KHAN
Tennis
19. jaanuar 2018, 00:05

Täna Balti piigade derbi - Kontaveit vs Ostapenko!

Ehkki maailma edetabelis asub kaks Läti naistennisisti kõrgemal kohal kui Eesti esinumber Anett Kontaveit, on Austraalia lahtistel Melbourne'is jäänud konkurentsi kaks eestlannat ühe lõunanaabrite esindaja vastu. Ning loodame, et tänase Eesti - Läti derbimängu järel jääb see suhe 2:0!

Kahe Balti riigi noored staarid Anett Kontaveit ja Jelena Ostapenko lähevad meie aja järgi täna lõuna paiku omavahel kokku. „Skandaalsel“ Margaret Courti väljakul algab õhtupoolne osa kohaliku aja järgi kell 19 ja Eesti aja järgi kell 10 Hispaania legendi Rafael Nadali ning bosnialase Damir Dzumhuri mänguga. Pärast nende matši lõppu astuvadki väljakule Kontaveit ja Ostapenko.

Kontaveit sai jõululaupäeval 22 ja on veel noor mängija. Ostapenko on aga veel ligi poolteist aastat noorem. Mõlemad mängijad panid tennisemaailma endast rääkima eelmise aasta esimesel poolel. Kontaveit kerkis edetabelis teisest sajast 30 parema sekka, Ostapenko kirjutas aga Pariisis, Prantsusmaa lahtistel endast tõelise tuhkatriinuloo.

Kontaveit peab vastase liikuma panema

Ta alustas võistlust edetabeli 47. mängijana ja võitis järjest kõik seitse kohtumist! Poolfinaalivõiduga tegi ta endale 20. sünnipäevaks parima kingi, veel kaks päeva hiljem langes finaalis rumeenlannast suursoosik Simona Halep - seejuures oli Ostapenko taga 4:6, 0:3.

Nii nagu Ostapenko tolle võistlusega hoobilt 12. edetabelikohale tõusis, on ta kõrgustesse püsima jäänud. Ta läks Melbourne'i maailma seitsmenda naisena ja võib tänu Venus Williamsi kiirele langemisele kerkida esikuuikusse. Kontaveiti ametlik edetabelikoht on praegu 33., kuid kolmandasse ringi jõudmine viib tedagi ülespoole. Ja mida ring edasi, seda kõrgemaks panused lähevad.

Anett Kontaveit. Foto: AFP/Scanpix

Nüüd teine teisele poole võrku astuvad Kontaveit ja Ostapenko võitsid mitu aastat tagasi koos mängides lausa ITFi kategooria paarismänguturniiri!

„Eks ma teda ja tema mängu natuke tean, talle meeldib kõiki palle hästi kõvasti lüüa,“ vaatas Kontaveit teise ringi mängu järel Eesti ajakirjanikega rääkides Ostapenkoga kohtumise suunas. "Pean üritama enda mängu mängida ja keskenduda vähem sellele, mida tema teeb. Proovin teda liikuma saada. Kõvadele lööjatele meeldib koha pealt kõvasti lammutada, aga liikuda neile palju ei meeldi. Võidabki see, kes teise paremini liikuma saab.“

Ostapenko ootab mängu põnevusega

Mida aga arvas eelseisvast kohtumisest Ostapenko? Temalt küsiti üleeile mängujärgsel pressikonverentsil Kontaveiti kohta. „Tean teda noorteklassist saati, sattusime siis mitmel korral vastamisi. Koos võitsime ühel 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril paarismängu. Ta on suurepärane mängija, tuleb raske mäng. Ootan seda põnevusega.“

Jelena Ostapenko. Foto: EDGAR SU

Tänase võistluspäeva esimeses osas, Eesti aja järgi eeldavatalt (vara)hommikul astub väljakule Kaia Kanepi, kes kohtub hispaanlanna Carla Suarez Navarroga. Suurim intriig peitub asjaolus, et kahe eestlanna mängude võitjad lähevad järgmises ringis omavahel vastamisi. Niisiis - kas 16 parema hulka jõuab kaks, üks või null Eesti tennisisti?

Eile pidid mõru pilli alla neelama lätlased, sest päeva keskses mängus pidi 14. asetusega Anastasija Sevastova tunnistama Venemaa ässa Maria Šarapova 6:1, 7:6 paremust. Naiste üksikmängus on 32 asetatud mängijast jäänud konkurentsi kõigest 15 ehk vähem kui pooled!