Maailma üks paremaid vormelipiloote Valtteri Bottas jäi kodusel spordigalal tunnustuseta. Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Spordivaria
18. jaanuar 2018, 23:53

Võitis suusataja!

Vormel-1 pronksimees jäi Soome parimate valimisel alles viiendaks (2)

Soomes toimus täna suurejooneline spordigala, kus autasustati 2017. aasta parimaid sportlasi. Esikohale kerkis murdmaasuusatamise 15 km klassikasõidus maailmameistriks kroonitud Iivo Niskanen.

Spordiajakirjanike hääletusel põhineval konkursil sai teise koha mullu paarismängus maailma edetabelis esikohta hoidnud ja Austraalia lahtised meistrivõistlused võitnud tennisist Henri Kontinen.

Kolmandaks jäi korvpallur Lauri Markkanen. Iltalehti poolt korraldatud rahvahääletusel valiti parimaks just Markkanen, kelle viimase aja saavutused on võitnud spordisõprade poolehoiu.

Lahti MMil murdmaasuustamises hõbeda ja pronksi võitnud Krista Pärmäkoski oli neljas ja vormel-1 sarjas kolmanda koha saanud Valtteri Bottas viies. Kui arvestada, et Eesti aasta sportlaseks valiti autoralli MM-sarjas pronksi võitnud Ott Tänak, siis võib Bottase viiendat kohta pigem üllatuseks pidada.  

Aasta parimaks võistkonnaks valisid põhjanaabrid meeste korvpallikoondise, kes jõudsid EMil 16 parema hulka, kuid kaotasid seal Itaaliale. Alagrupis võideti Prantsusmaad, Poolat, Kreekat ja Islandit ning saadi teine koht.