Šarunas Jasikevicius (paremal) oma tavapärases olekus.Foto: Martin Ahven
Korvpall
19. jaanuar 2018, 00:11

ÕL LEEDUS | Jasikevicius Žalgirise hiilgavast hooajast: olen mängijate üle väga õnnelik, nad teevad uskumatut tööd

Kaunase Žalgirise korvpalliklubi sai Euroliigas juba hooaja 12. võidu, kodusaalis alistati Valencia 86:82. Žalgirisele omaselt rööviti hulgaliselt poolehoidjate närvirakke, aga viimastel minutitel oldi siiski vastastest kindlamad.

"Meie mängijad näitasid fantastilist sisu, et nad suutsid taas võidu välja võluda. Olen nende ja fännide üle väga õnnelik. Kõige tähtsam, et meeskond näitab mäng mängu järel oma iseloomu. See oli seitsme päeva jooksul meie neljas matš ja kõik läksid viimaste sekundite peale," rääkis avapoolaja koguni 47:31 võitnud Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicus pressikonverentsil.

"Minu mängijad teevad kõike, mis võimalik, et võite saada. See on füüsiliselt ja vaimselt väga raske. Pean neid kiitma, sest nad tahavad tõesti väga palju. Meie jaoks on Euroliigas iga võit suurepärane, sest me ei tea kunagi, millal järgmine tulla võib," lisas ta.

Valencia lootsile Txus Vidorretale anti võimalus kirjeldada, mis on Žalgirise sel hooajal nii edukaks teinud.

"Neil on füüsiliselt võimsad mängijad, eriti positsioonidel kaks, kolm ja neli. Tsentri positsioonil annab neile võimaluse teistega edukalt võidelda erinevate kaitseskeemide kasutamine. Mängujuht Kevin Pangos (neljapäeval 11 punkti ja lausa 15 resultatiivset söötu) on suurepärane ning ta on kindlasti üks meeskonna võtmepallureid. Kõik näevad, et neil on võistkonnas hea kambavaim ja treener Jasikevicius teeb oma kolmandal hooajal hiilgavat tööd," selgitas ta.

Pangos ise jäi endale omaselt tagasihoidlikuks. "Kui kaaslased viskavad sisse, on lihtne resultatiivseid sööte kirja saada. Esimesel poolajal panime kõik kotti. See teeb mu töö kergeks ja mul jääb vaid üle teravust teha."

Žalgiris on 12 võidu ja 7 kaotusega Euroliigas kuuendal kohal, play-off'idesse pääseb kaheksa esimest,