Hetked mängust Kaia Kanepi - Carla Suarez Navarro.Foto: Scanpix
Tennis
19. jaanuar 2018, 11:12

GALERII | Hiilgavalt alustanud Kaia Kanepi langes Austraalias konkurentsist (7)

Kaia Kanepi teekond Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel Melbourne'is lõppes. Ta alustas hispaanlanna Carla Suarez Navarro vastu küll võimsalt, kuid pärast esimese seti võitmist hoog rauges ja vastu tuli võtta kaotus 6:3, 1:6, 3:6.

Kanepi oli mänguks hästi valmis. Esimene, enda servigeim venis natuke pikemaks, kuid kaks järgmist tulid juba kiirelt koju ja 3:0 algedu oli käes. Siis võttis ühe geimi ka hispaanlanna ning seejärel veel kaks tükk Kanepi. Seisul 5:1 tekkis korra tõrge, ent teist võimalust oma pallingul geim lõpetada Kanepi enam käest ei andnud - 6:3.

Teise seti alguses näitas maailma edetabelis 40. kohal asuv Suarez Navarro aga, et ta ei kavatse anda Kanepile niisama lihtsat tööpäeva ega mängu. Ta suutis oma mitmekülgse tegutsemisega eestlanna rütmi halvata, lisaks võis hakata oma osa mängima vastupidavus. Hispaanlanna liikus hästi ja muutis oma lööke mitmekülgsemaks, pannes Kanepi rohkem jooksma. Lõpuks läks sett ühte auku - 6:1 Suarez Navarrole.

Ka kolmanda seti algus oli kurjakuulutav, Kanepi jäi oma servigeimis taha 0:40, võitles kaks punkti veel tagasi, aga kolmandat mitte. Vastane aga oma pallingut hoidis ja pääses ette 2:0. Kolmanda geimi suutis Kanepi kõva võitluse järel võita, lootusekiir veel paistis, kuid edaspidi ajas üks pool ikka õmblusmasina kombel palle tagasi ning teine eksis varem või hiljem. Kanepi suutis veel mitu vastase pallingut murda, ent andis paraku ka enda omasid ära. Mitmekülgsem ja paremini liikuv mängija surus seekord oma trumbid peale.

Kella 12-13 vahel peaks algama mäng Anett Kontaveit - Jelena Ostapenko.