Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
19. jaanuar 2018, 12:26

Vead, mida kõik naised kaalukaotusel teevad

Ülekilodest vabanedes kipuvad kõik naised teatud vigu tegema. Mõnigi neist võib saada kaalulangetuse juures saatuslikuks.

Healt.com toob välja viis viga, mida kõik naised kilodest vabanedes tegema kipuvad.

1. Sa kordad endale, et oled dieedil.

Kui korrastad oma toitumist, et vähendada kaalu, siis sisendad endale, et oled dieedil. See on aga esimene suur viga. See sisendab sulle, et jõudes soovitud kaaluni - su diet saab läbi. Nii jätadki tervisliku toitumise, sest dieet sai läbi ja eesmärk saavutatud. Tegelikult peaks muutma oma elustiili igaveseks, et kilod enam ei lisanduks.

2. Lõunaks söödud salat ei ole piisav.

Paljud naised teevad selle vea, et vahetavad ühe söögikorra dieedi ajal hunniku rohelise salati vastu. Kui sa ei lisa salatisse just kehale vajalikke toitaineid, siis jääb sellest eineks väheseks. Nälg tekitab isusid, mida hiljem rahuldades sööd palju rohkem. Tõenäoliselt teed ka halbu valiku.

3. Sööd liiga palju häid asju.

Kõik teavad, et pähklid on tervisele head. Samuti seemned ja avokaado. Siiski tuleb neid süüa mõistusega ja mitte üle pingutada. Inimesed kipuvad neid aga ülesööma.

4. Oled otsustanud loobuda lemmikroogadest.

Armastad pastat või šokolaadi, kuid dieedi tõttu oled neist täiesti loobunud. Pole õige. Dieet ja elumuutus ei tähenda, et peaksid neile kategooriliselt ei ütlema. Sa võid endiselt süüa šokilaadikooki, kui õpid sellega piiri pidama ega kogustega ei liialda.

5. Hoia söögi pealt kaloreid kokku, et nädalavahetusel alkoholi tarbida.

See ei ole hea valik. Võid alkoholiga liiale minna, mis toob kaasa ka ülesöömise. Tavaliselt ka rämpstoidu.