Kaia Kanepi (paremal) õnnitleb võitjat Carla Suarez Navarrot.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
19. jaanuar 2018, 12:28

Kaia Kanepi: olen Brisbane'i turniirist alates haige olnud, vajalikku energiat polnud (41)

Kaia Kanepi kaotas Melbourne'is Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel 6:3, 1:6, 3:6 Carla Suarez Navarrole ning nentis, et ta pole kaks nädalat kimbutanud haigusest ikka veel tervenenud ning see jättis mängule oma jälje.

"Olen Brisbane'i turniiri teise ringi mängust saati olnud haige, pole siiani päris terveks saanud," rääkis Kanepi telefoinivestluses Eesti ajakirjanikega.

Brisbane'is jõudis Kanepi kaks nädalat tagasi samuti kolmandasse ringi, mis seal tähendas veerandfinaali. Järgnes tuline lahing maailma tippu kuuluva tšehhitari Karolina Pliškovaga, kus eestlanna pidi end võidetuks tunnistama. Ta rääkis pärast toda kohtumist 4. jaanuaril: "Mul on mingi viirus kallal. Eile mängisin palavikuga. Mul oli tunne, et hakkan oksendama, võtsin tablette selle vältimiseks. Täna oli tunne juba nii tervise kui ka füüsilises mõttes parem."

Täna Melbourne'is tõdes Kanepi, et tundis mängu jooksul energialangust ja keha jõuvarude vähenemist. "Siin peetud kahes esimeses mängus polnud eriti palju pikki pallivahetusi, sain punktid kiiresti ära lõpetatud. Eks üritasin seda ka täna, tundsin, et väga pikki punkte ei jaksa mängida ja üritasin palle ära lüüa. Ent jalad pole nõnda teravad, et saanuksin need oma löögid lõpuni ära tehtud.

Esimeses setis mängisin hästi ja vastane kehvemini. Teises setis hakkas tema paremini mängima ja minul läks raskemaks ning ma ei saanudki enam oma mängu sisse. Rütm läks sassi, vastane tegutses jätkuvalt hästi," rääkis Kanepi.

Ehkki haigus pärssis, ei taha Kanepi suurturniirile üldhinnangut andes selle taha pugeda ja kolmandasse ringi jõudmisega rahule jääda: "Kui juba läksin väljakule mängima, siis kaotada ma ei taha."

Kolmandas setis suutis Kanepi veel murda vastase servigeime, paraku aga enda omasid mitte ära võtta. Ta märkis, et mängis edasi samamoodi nagu varem, lihtsalt vastane andis mõnes geimis lihtsamaid palle ette. Eestlanna ei soovinud spekuleerida, kas sitke ja mitmekülgse Suarez Navarro asemel olnuks mõni lühemaid pallivahetusi mängiv tugev pommitaja praeguses seisus sobivam vastane.

Kas Kanepit on lootust näha veebruarikuus kodusel Föderatsiooni karikaturniiril Eestit esindamas? "Võimalik. Oleneb, kuidas haigusest taastun ja võistluseks valmis olen," vastas kauane Eesti esitennisist.