Anett Kontaveit alistas pingelises mängus maailma seitsmenda reketi!Foto: AFP/Scanpix
Tennis
19. jaanuar 2018, 14:21

GALERII | Ostapenko üritas kõigest väest, kuid Kontaveit tiris vinge võidu välja! (46)

Anett Kontaveit pidas Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel vinge mängu Läti esindaja Jelena Ostapenkoga, võitis 6:3, 1:6, 6:3 ja jõudis 16 parema hulka!

Kontaveit alustas suurepäraselt, murdes kohe seitsmendana asetatud vastase servigeimi. Hiljem selgus, et see oli kõigest sissejuhatus, sest terve mäng kulges murdmiste tähe all. Avasetis võideti ainult üks oma servigeim, seda suutis Kontaveit seisuks 3:1 ning jäi lõpuks peale 6:3, võites kõik viis vastase servigeimi! 

Seejärel võttis Ostapenko arstipausi, lasi vasaku jala reie tugevalt kinni teipida ning mõne järgmise geimi ajal tegi grimasse ja lonkas. Äkitselt polnud aga jalavalust enam jälgegi ning ta jooksis ja liikus väga hästi. Eestlanna hoog pausiga rauges. Lätlanna pääses ette 5:0 ja võitis seti 6:1.

Kolmandas setis läks mänguks. Algul mõlemad hoidsid oma pallingut, seejärel murdsid, siis taas hoidsid - 3:3. Järgmises geimis pääses Kontaveit vastase servil ette 40:15, ei saanud geimi kohe kätte, seda mängiti väga pikalt, üle tosina minuti, ja eestlanna sai selle lõpuks ikkagi kätte! Sellega oli eelmise aasta Prantsusmaa lahtiste võitja ka murtud!

„Üritasin kolmandas setis Ostapenko rütmis püsida ja õnnestus breik saada, mis andis enesekindlust ja otsustas," sõnas Kontaveit pärast kohtumist. "Ma alustasin väga hästi, mängisin esimeses ja kolmandas setis hästi, teises kaotasin veidi energiat.“

Järgmises ringis kohtub Kontaveit hispaanlanna Carla Suarez Navarroga, kes oli täna mõni tund varem saanud jagu Kaia Kanepist.