Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur (paremal).Foto: Arno Saar
Eesti uudised
19. jaanuar 2018, 14:39

Prokurör õpetas, kuidas temaga kohtumist vältida

Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur külastas Saaremaa ühisgümnaasiumi ja pidas noortele loengu, milles oli juttu nii prokuröriametist kui ka erinevatest kuritegudest.

“Läksin kooli sooviga, et noored mõtleksid enne, kui nad midagi teevad, ning eesmärk on, et nad ei peaks elu jooksul üheski rollis kunagi prokuröri juurde sattuma,” ütles Amur Saarte Häälele.

“Möödunud nädalal politseiga nõu pidades leidsime, et noored ei teagi, et alaealistest seksuaalse sisuga piltide omamine telefonis või arvutis on kuritegu,” nentis Amur.

Liiklusohutusest rääkides näitas prokurör lastele, millised võivad olla alkoholi tarvitamise, joobes juhtimise ja kiiruse ületamise tagajärjed. Rainer Amur rõhutas ka, et narkootikumidega seotud kuritegude karistused on väga ranged ja suure kogusena käsitatavad narkokogused on tegelikult üsna väikesed ja mõõdetavad grammides.

Üks teemasid oli ka vägivald, mille kohta oli prokurör Amuril koolis selge sõnum: vägivallast tuleb hoiduda ja lahendada tülid verbaalsel teel.

Õpilastele pakkus huvi prokuröri palk ja küsiti ka haridusnõuete kohta, karistuste kujunemise kohta ning seda, miks osa karistusi on liialt leebed ja teised liiga ranged. Samuti uuriti Amuri karjääri keerulisemate juhtumite kohta.