Markus Jürgenson Eesti koondise treeningul.Foto: ALAR TRUU
Jalgpall
19. jaanuar 2018, 18:26

Levadia värbas kauaaegse Flora äärekaitsja: huumoriga pean veel ümber harjuma

Spordiklubi FC Levadia sõlmis täna töölepingu 30aastase äärekaitsja Markus Jürgensoniga. Leping sõlmiti algavaks hooajaks koos võimalusega seda veel aasta võrra pikendada.

Jürgenson kuulub esmakordselt FCI Levadia meeskonna koosseisu homses Taliturniiri kohtumises oma kasvatajaklubi Tartu JK Tammekaga.

Tartust pärit Jürgenson on JK Tammeka kasvandik, kes varem mänginud FC TVMK-s (2007-2008) ja FC Floras (2009-2016) ning viimasel hooajal Soome meistriliigas Vaasa Palloseura ridades. FC Flora särgis võitis Jürgenson kolm Eesti meistritiitlit ja neli karikat.

Nii Jürgenson kui FCI Levadia meeskonna peatreener Aleksandar Rogic vahetasid vastastikku tunnustavaid hinnanguid.

"Olen treeninud koos FCI Levadia meeskonnaga lühikest aega, kuid Aleksandar Rogicist on jäänud väga hea mulje ning arusaam, et ta ajab asju väga professionaalselt. See oligi üks peamiseid argumente klubiga liitumisel. Treeningud on loogilised, läbimõeldud ja intensiivsed, Rogic läheneb kogu protsessile modernselt," sõnas Jürgenson.

Jürgensoni sõnul võttis FCI Levadia meeskond ta väga hästi vastu. "Tean paljusid mängijaid juba varasemast ajast. Meeskonnas on kõik väga sõbralikud, vastutulelikud, abivalmid ja väga meeldivad inimesed. Huumoriga pean veel ümber harjuma, aga mind on tõesti väga hästi vastu võetud," muigas äärekaitsja.

Jürgenson ootab uut Premium liiga hooaega põnevusega ning usub, et FCI Levadia meeskond on suuteline suures mängus kaasa lööma. "Meeskond mängib kindlasti kõrgele kohale. Usun töökusesse, seda on meile praegu antud kamaluga, samuti on loodud kõik eeldused heade tulemuste saavutamiseks. Peame oma eesmärkide saavutamiseks palju tööd tegema. Loodame, et kümne kuu pärast on ilusad tulemused näha."

Aleksandar Rogic oli Jürgensoni liitumise üle väga rõõmus. "Minu jaoks suurepärane uudis, sest Jürgensoni kvaliteet, professionaalsus ja kogemused on selle meeskonna jaoks väga olulised. Markus treenis koos meiega kümme päeva, me kohtusime omavahel, vestlesime ning mul oli võimalus koos temaga treeningutel tööd teha. Kõige selle põhjal saan öelda, et ta on suurepärane mängija, väga-väga professionaalne, oma parimas eas ning lisab meie meeskonda tõelist kvaliteeti," kinnitas Rogić.

Paar tundi varem teatas Levadia, et sõlmis 1+2aastase lepingu 22aastase poolkaitsja Rasmus Peetsoniga, kes mängis möödunud hooajal laenulepingu alusel kodulinnas klubis Pärnu Vaprus.

"Mul on lepingu üle väga hea meel. Olen FC Levadiast päris kaua eemal olnud, nüüd on hea tagasi olla, tunnen end väga hästi. Tuleb hoolega trenni teha ja mängijana edasi areneda, klubi on selleks kõik võimalused loonud. Ootan huviga uut hooaega," sõnas Peetson.

Pärnust pärit Peetson liitus FC Levadiaga 2014. aasta suvel ning mängis klubi eest 2016. aasta suveni. Siis läks ta Kaitseväkke ajateenistusse ning mängis lõppenud hooajal laenulepingu alusel Pärnu JK Vapruse koosseisus Premium Liigas, kus tema arvele jäid 27 mängu ja 1 värav.

"Rasmus on noor mängija, kes väärib võimalust meie esindusmeeskonnas. Oma tahtmise, suhtumise, ambitsiooni ja käitumisega nii väljakul kui selle kõrval teenis ta meie klubilt uue lepingu," ütles peatreener Aleksandar Rogic.

"Meil on Rasmusega suured plaanid. Ta kuulub meie meeskonna 5-6 suure potentsiaaliga noormängija sekka, kelle jaoks oleme käivitamas ulatuslikku individuaalse arendamise programmi, kuhu investeerime oma tööd, aega ja teadmisi, et aidata neil mängijatel oma jalgpalliteel edasi liikuda.

FC Levadia on suur klubi, mis peab mõtlema tulevikule ning nende noorte mängijate arendamisele, kes tulevad meie oma süsteemist. Peetson on üks nende hulgast. Ma olen väga rõõmus kui näen teda iga päev trennides ning teen koos temaga tööd. Rasmus on tore poiss väga suure potentsiaaliga. Ma loodan väga, et läbi kõva töö suudab ta oma potentsiaali realiseerida ning tuua mängu tõelist kvaliteeti."