Eesti uudised

Pere kaalub koera varjupaika viimist.

USKUMATU | Võitluskoer korraldas Mustamäel maraton-koeraründe (62)

LISA KOMMENTAAR

lugeja22. jaanuar 2018, 15:33
Koerapsühholoogiga tasub nõu pidada ja siis edasi otsustada.
mina22. jaanuar 2018, 12:10
Võtsin hoiupaigast rotweileri ja tuttavad ei jõudnud ära ohkida, et sellise koera julged võtta. Täna julgen öelda, et nii head koera pole mul olnud ega ei tule enam ka. Kõik oleneb kasvatusest, pole olemas halba koera, on halb ja loll peremees.
vanaema( see teine)22. jaanuar 2018, 11:55
mis hullus see on, et kortermajades peetakse nii palju koeri..?! Suuri veel pealegi, korterid tillukesed, mustust kõik kohad täis, linnas koeraga jalutadagi pole kuskil õieti?! Peaks maksustama sellised koerapidajad ja riik saaks raha ja teised elanikud rahu...!
Koeramoanik22. jaanuar 2018, 10:47
Minuga on ka 2 korda juhtunud kus koer muutub metsikuks ja üritab rünnata last kooli teel Mustamäel või minu pisikest krantsi kellega jalutan. Enamasti on tegemist naisterahvaga kes ei suuda oma "hobust" kinni hoida või üritab suitsu põlema saada.
ajusaagija aj sopaleht21. jaanuar 2018, 17:03
seda et...21. jaanuar 2018, 10:35
Enne kõike tuleb LoomaKaitseLiit ja Varjupaik vastutusele võtta, kuna andsid ette arvamatu käitumisega looma Heausulisele Looma võtjale.... Kui selline loom satub varjupaika, tuleb ta kohe lõpetada, kuna on ühiskonnale ohtlik element.
imelik21. jaanuar 2018, 09:13
miks inimesed looma peale kurjad on,pole veel kuulnud,et keegi pagulastest,kes pomme lõhkavad,et keegi neid oleks soovinud magama panna
EE21. jaanuar 2018, 01:36
Olgu veel lisatud, et mõned koeraomanikud veidi imelikud. Mul koerad 0,5 ha-l piiratud alal aia sees. Loomulikult aia taga jalutavad koerad peavad nimelt tulema meie aia äärde jalutama, kuigi oleks võimalik ka teisel pool teed jalutada, omanikud toovad ikka meie aia äärde, Pole välistatud, et läbi aia kellegi koon lõhki tõmmatakse. Kui meie jalutame väljaspool kodu, siis püüame ikka aedadest eemale hoida, kus koerad.
to W21. jaanuar 2018, 00:01
mis mõttes, et kui koer pääses lahti kogemata, siis peavad teised leplikult taluma kallaletunge? Minule on tulnud kallale koer, kelle peremees unustas värava kogemata lahti. Omanik peaks maksma kõik ravikulud, katkised riided ja trahv ka traumeerimise eest.
???20. jaanuar 2018, 23:41
Ka inimesi? Kas siis kellelgi tulirelva, gaasiballooni või lihtsat kaigastki käepärast ei olnud?
EE20. jaanuar 2018, 23:09
No mis ma oskan öelda. Kolm koera olen varjupaigast võtnud. Koeraomanik olnud üle 15 aasta. Peres on olnud kaks-kolm koera +kass ja lapsed pidevalt. Varjupaiga koertel on vahel omad kiiksud, kuid need on "ravitavad". Oma pere koeradki purelema läinud ja ega tegelikult purelemist väga lahutada pole võimalik. Samas on näha, et tegelikult nad üksteist ära tappa ei taha, kuid tüli on suur (ka olnud ühel koon paistes, teisel käpp katki). Üks koer ajab kassi 13 aastat juba taga, aga tõsist plaani pooleks hammustada pole, kuigi võimalus ju oleks. Nagu näete polegi mul midagi tarka öelda, sest loomade suhted on keerulised ja inimesel raske neist aru saada.
mori20. jaanuar 2018, 22:16
pole moraali, pole ka kahju...
juustulaadne toode20. jaanuar 2018, 19:29
jusss20. jaanuar 2018, 18:27
Teatud koeratõud ja suuremad krantsid tuleks võrdsustada relva, või erivahendiga. Sellest tulenevalt kehtestada ka omaniku vastutus koera rünnaku korral.
Hernes20. jaanuar 2018, 18:16
Kas. nüüd ongi aeg kus tuleb nugadega või pipragaasiga väljas käija w??
Hullumja ja teised verejanulised20. jaanuar 2018, 17:03
Poevarastel tuleb ka käed maha raiuda voi ootate kuni moni korter tühjaks tehakse
kas20. jaanuar 2018, 16:50
Halvad lapsed ka magama panna? Ka koeri saab kasvatada. Kui sa käid alati rihma otsas jalutamas, siis pole ju tegelikult õrna aimugi, kuidas koer käitub omapäi ja kiidad kõigile, et minu koer ei ole agressiivne. Tegelikult 90 prossa neist ründaks teisi koeri.
...20. jaanuar 2018, 16:48
Mul on varjupaigast saadud täiskasvanud koer ja kavatsen ka edaspidi oma loomad ainult varjupaigast võtta. Tunduvalt malbema iseloomuga kui minu eelmine kutsikana võetud koer. Oskab hinnata kodusoojust, mille korra kaotas. Oskan tema iseloomust tegelikult vägagi hästi välja lugeda, eelmise omaniku käitumist. Teda koheldi sõbralikult, aga ei treenitud ega viidud koertekooli, mistõttu võis elava iseloomu tüütuks muutuda.
Ma ei julge küll väita, et antud juhul koer inimest esimesena ründas. Jah ta läks kallale teisele koerale. Omanikuna loogiliselt hakkad sa oma koera kaitsma ja ajad seda teist minema ehk siis ründad ise koera ja ta asub end kaitsema. Nõme olukord, kus justkui polegi midagi teha kui vaadata, kas su koer asub võitlema või laseb end maha murda. Sekkud, siis riskid oma tervisega. Hammustada võib selles olukorras ka enda koer.
Indrek220. jaanuar 2018, 16:40
Kaalub VARJUPAIKA viimist?!? Magama tuleb selline elajas panna viivitamatult.
Omanik20. jaanuar 2018, 16:25
Mul on hea koer, aga ma ei julge teda kunagi väljas rihmata lahti lasta. Ei inimeste pärast ma ei muretse, neid ta kindlasti ründa, kui need just ise malakaga ei vehi. Just nimelt teiste koerte pärast. Koerte omavahelised suhted on teine teema ja seda mina ette ennustada ei oska, miks mõned üksteist ära süüa tahavad.
w20. jaanuar 2018, 16:14
Koer pääses kogemata lahti. Ei pea inimese hooletuse tõttu teda magama panna ega ka varjupaika tagasi viima. Kui minu ja üleaedse koer korraga aiast välja pääsevad, siis on ka verivaenlased. Kuid oma aias sees tervitavad üksteist läbi võrgu sõbralikult saba liputamisega.
Koeramaks20. jaanuar 2018, 16:09
Koeraomanikele tuleb kehtestada koeramaks. 100 € kuu, vabastatud pimedate juhtkoerad ja muud teenistuskoerad. Selle maksu eest tagatakse koertele esmaabi ja steriliseerimine ja kastreerimine. Kui aga keegi mõtleb illegaalselt koera pidada, siis tema koju tuleb koerte varjupaik või ravila.
Erra20. jaanuar 2018, 16:09
Koerad ei satu varjupaika sellepärast, et nad pahad on. Neil on pahad peremehed olnud, kes neid halvasti kohelnud ja siis nagu nartsu ära visanud. Koer on alati peremehe nägu. Kui peremees on loll, agressiivne, vägivaldne, siis on ka tema koer rikutud närvikavaga.
kasvatage20. jaanuar 2018, 16:03
Koerad ikka ründavad üksteist. Eriti koerad, kes pole harjunud vabalt liikuma. See koer ei läinud inimest ründama. Lihtsalt kui inimene kaht purelevat koera lahutama hakkab, siis jääb ta paratamatult sinna vahele.
Piripiri20. jaanuar 2018, 15:58
Sellises olukorras, kus lahtine koer ründab, teevad paljud selle vea, et sikutavad oma koera rihmast. Sellega tõmbate tema kõri üles ja ta muutub kaitsetuks. Laske rihm lahti ja lakse koeral end kaitsta ja eest hüpata.
puu20. jaanuar 2018, 15:56
Pikalt koeraomanik olnud ja võin öelda, et enamus kodust kogemata lahti pääsenud koeri kipub teisi koeri ründama. Asi pole üldse koer viltuses iseloomus, vaid et koera pole treenitud lahtiselt kõrval kõndima. Naabrite koer kipub vahel üle aia hüppama. Vantsib ringi ja inimestega on sõbralik, aga nii kui ma oma koeraga peaksin sel momendil jalutamast tulema, siis sööstab peale purelema.
Väga kurb20. jaanuar 2018, 15:30
lugu ja kahju on kõigist osapooltest, ka koerast, kes omadega nii sassis on. Pere soov koer tagastada on täiesti arusaadav, mina ei julgeks enam looma kassi või lapsega koos koju jätta. Lihtsalt väga kurb kogu see olukord.
Priit20. jaanuar 2018, 15:16
Kuul pole mingi lahendus. Loomal oli kindel põhjus. Tänapäeva inimesed on aga nii pimedad ja juhmid, et nad ei vaevu isegi tegelema asjaga, kuigi neile probleem otse näkku vahib, nad ikka ei jaga laksu välja.
Kuuuurija20. jaanuar 2018, 14:53
Peniomanikule 5-kohalise summa ulatuses trahv kaaskodanike terroriseerimise eest!
Arne20. jaanuar 2018, 14:47
Kust kirjutaja teab, et see võitluskoer oli, mida tähendab maratonrünnak? Koera tõug ei ole taksi, vaid taks. Jne. Kui funktsionaalne kirjaoskus puudub, siis avalik kirjutamine ja esinemine tuleks keelata.
yhn20. jaanuar 2018, 14:06
Omanik vastutab alati looma eest. Loom võib alati olla ohtlik. See, et justnagu omanik oli omast arust heategija vms, rumalus ja naiivsus ei vabasta vastutusest. Mõni inimene võib selle tagajärjel saada eluaegsed armid näkku, sõrmedest ilma jääda ...
Kat20. jaanuar 2018, 13:59
Mgama jah, hea ju, võtad koera varjupaigast, tead, et pead vastutama-kasvatama, aga noh...kui ei viitsi, uuesti varjupaika või magama. Saad lapse- ei kuula sõna, annad peksa või viid lastekodusse, võtad mehe/naise- ei meeldi, lähen kohe lahku. Mõtlema peab, mitte lahmima. Koera tagasi varjupaika viia on küll suur viga, pigem vaeva näha, magama panna? Milles koer süüdi on, et teda halvasti koheldi, TEGELEMA PEAB! Ja kui asja ei saa, siis peab käima õues suukorviga ja võtmagi arvesse, et ta on teistega agressiivne.
anne20. jaanuar 2018, 13:40
Tule taevas appi, enamusel puudub elementaarne arusaamine loetust. Omanik polnud koera võitluskoeraks kasvatanud, vaid päästnud hoiupaigast alles hiljaaegu. Koera ei lastud lahti, vaid pääses jooksu hoolimatude transporditööliste tõttu, koera võtnud pere niigi õnnetu. Magama panna või mitte on eraldi teema. Muidugi juhtunu on kole ja arvan, et antud koera suhtes peab päris tõsiselt mõtlema, kas ja kuidas ja kas üldse edasi. Bokseri pilt antud arikli juures on minu meelest aga väga alatu, bokserid pole võitmuskoerad, minu Molly oli üks leebemaid koeri, keda üldse maailmas näinud olen.
Millal20. jaanuar 2018, 12:50
jõuab kätte aeg kui omanikul on KOHUSTUS koerale suukorv panna kui ta oma lemmikuga õues viibib? Ei oleks nii koledaid tagajärgi.
kahjuks 20. jaanuar 2018, 12:36
ei panda inimest rünnanud koeri magama. tabasalu mäe all ehk vaeste tiskres elab ka üks loII oma kahe malamuudiga, kes inimest ründasid, omanikul jääb ülbust ülegi.
Õhtuleht...20. jaanuar 2018, 12:22
...palun eemaldage räigelt vale ja eksitavalt asjatundmatu pealkiri. Pole olemas Bokserilaadset võitluskoera !!!!!
20. jaanuar 2018, 12:20
Karin
härrased või prouased "ajakirjanikud" või kes iganes selle soperduse on kirjutanud ja ennast ajakirjanikuks peavad, võiksid kõigepealt selgeks endale teha, mida tähendab termin VÕITLUSKOER. Kas iga lahtiselt liikuv ja ründav koer on nende arvates võitluskoer? Paluksin viidet, kust pärineb selline info. Jumala eest, meie nn. ajakirjanikud ja ajakirjandus on ikka alla igasugusese taseme.
Mariliis20. jaanuar 2018, 12:16
Miks on artiklit iseloomustama pandud bokser pilt? Bokser ei ole võitluskoer ja see koer, kes neid einimei ja teisi loomi ründas ei ole bokser.
BOKSERILAADNE...20. jaanuar 2018, 12:15
...võitluskoer, WTF :( !?
Ka koeraomanik20. jaanuar 2018, 12:06
Mina saan aru küll koeraomanikest,sest meie koer on ka kodus väga nunnu ja väga hea perekoer .laps on teda küll torkinud aga ta ei hammusta kunagi oma pereliikmeid .Pigem uriseb ta hoiatavalt lapse peale kui ta enam mängida ei taha .Aga õues nagu väikseid koeri näeb nii on ta marus .Ise on ta keskmist kasvu .Peale seda kui teda hammustati oma kodu ukse taga ,hakkas ta õues teisi väikseid koeri karistama .Nüüd polegi meil muud varianti kui suukorv .On koeri kellega ta väga hästi läbi saab ,neid kes teda on hoidnud .Inimestele ta kallale ei lähe ,ainult uriseb ähvardvalt kui inimene kätega vehib või kahtlaselt tuigerdab. .
puu20. jaanuar 2018, 11:49
kas feisubuuksus võeti omanikega ühendust.kas loomakaitse on ametlikult teavitatud et omanikud tahavad loomakese hüljata Viimati kui toimus koerarünne veiste vastu tõusis just selline torm ootan järge kuidas ahistatakse kutsat
anna mõistust20. jaanuar 2018, 11:24
sellist tõugu koer võtta varjupaigast. mis ajalooga? tundmatu. heal juhul saab sellist koera ikka ise sündimisest peale kasvatada. ja ka siis pole miskit kindel.
.....20. jaanuar 2018, 10:53
Pilt illustratiivne,nimi muudetud, hambad omad ja teravad.
Mis siin20. jaanuar 2018, 10:45
keerulist on. Koeral on halb minevik. Teda on väga ha.lvasti koheldud. Mul on ka varjupaigast võetud koer. Nendega tuleb väga südamlikult ringi käia, nende psü.ühika on väga rik.utud ja nad ei harju kaua ära uue ja parema eluga. Kui omanikud kohe ta tagasi viivad on see loomale uus sh.okk ja te häv.itate selle looma hin.ge, või juhul kui uued omanikud on samuti vast.ikud, siis jah.
Mis siin20. jaanuar 2018, 10:44
keerulist on. Koeral on halb minevik. Teda on väga ha.lvasti koheldud. Mul on ka varjupaigast võetud koer. Nendega tuleb väga südamlikult ringi käia, nende psü.ühika on väga rik.utud ja nad ei harju kaua ära uue ja parema eluga. Kui omanikud kohe ta tagasi viivad on see loomale uus sh.okk ja te häv.itate selle looma hin.ge, või juhul kui uued omanikud on samuti vast.ikud, siis jah.
to mh20. jaanuar 2018, 10:40
ja sina võiks teinekord artikli ka läbi lugeda,
to mh20. jaanuar 2018, 10:40
ja sina võiks teinekord artikli ka läbi lugeda,
Kahju, aga nii ongi.....20. jaanuar 2018, 10:33
Kui koer on võitluskoeraks õpetatud, siis nii jääbki. Varem või hiljem ta ründab uuesti.
To mh20. jaanuar 2018, 10:31
Ok. Aga kuidas käib moraalse kahju kokku arvutamine?
Koeraomanik20. jaanuar 2018, 10:28
Koer ründas liigikaaslasi ja enamasti on see mängu või konkurentsi osa, koer on riiakas. Ka inimesed norivad tüli ja ka seda on ennetatud moraalireeglitega. Pole siin mingit süüd, teiste koerte omanikud pidanuks kõva häält tegema ja ka oma koera rahustama, sest purelemine on alati vastastikune.
mh20. jaanuar 2018, 10:20
Jah, peremees peakski kõik raviarvedkinni maksma, lisaks ka moraalse kahju perekonnale.Muidugi võiks huvi tunda, miks ta koera tigedaks on kasvatanud?
Alois20. jaanuar 2018, 10:20
Raamatu"Ta on tagasi"kirjutatu jargi esindavat taksi tougu koerad juute, ei ole siis kerge arvata keda bokserite toug esindab.
xMees20. jaanuar 2018, 10:20
Kaalutakse koera tagastamist varjupaika, kusjuures tuleb hoolega mõelda sellele, et ega see järsku tema jaoks liiga suur karistus ei ole, sest et koer ei oska vale karistust andestada? Kas see tahab olla mingi räige nali?? Kui kirjeldatu õige on, siis koer igaveseks unele ja koeraomanikele kriminaalasi ettevaatamatusest põhjustatud tervisekahjustuste eest inimestele ja loomadele. Puretud koeral 8cm sügavune auk saba juurel, ulatudes pärakuni - millised kannatused! Inimene sai pureda näkku! Armid ei pruugi iialgi paraneda!
Mis võitluskoer?20. jaanuar 2018, 09:46
Minu teada Eestis küll koertevõitlusi ei peeta! Seega, ei saa artiklisse kirjutada võitluskoer. See, et sadu aastaid tagasi Ameerikas või Inglismaal või Saksamaal jne, koertevõitluseks aretati või kasutati, ei tähenda, et antud tõud on siiani võitluskoerad. http://www.koer.ee/Saksa_bokser.html Väga inetu, kontekstist välja rebitud, vaenu õhutav sõnavara.
maamees20. jaanuar 2018, 09:30
Kui varjupaigast võetud.Huvitav,miks see koer sinna oli sattunud.Kas tõesti seal ei teatud.
tiia20. jaanuar 2018, 09:28
Koera pererahvas on omajagu väga head inimesed. Võtsid korterisse nii suure koera. Koer on ikka ründaja ja selline koer peaks vaikselt aitama igavesele unele. Ta on ka kindlasti enne ka rünnanud. miks ta varjupaigas oli.? Seal pole midagi arutada.
tont20. jaanuar 2018, 09:21
kutsu ju ainult mängis natuke, ärge kartke, ta ei tee midagi. koerakaitsja valner-kommenteeri!
plääd20. jaanuar 2018, 09:19
Selline isend tuleb kohe magama panna enne kui midagi hullemat ei juhtu. Kes siis jõuab seda hala ja sajatamist ära kuulda jälle...
reformipere liiget 20. jaanuar 2018, 09:17
ikka varjupaika ei viida...
pigem premeerida putnoidide puremise eest..
armastusega võidad,võib kindel olla!
seda koera enam ei20. jaanuar 2018, 08:48
paranda, tal hammas verel.
Juulius20. jaanuar 2018, 08:26
Hea tahte märgiks võiks koera peremees maksta kinni puretud koerte raviarved ning vigastada saanud inimeste ravi_ ja katkiste riiete arved. Sellise koera koht ei ole vabapidamisel.
Muidugi, ei tea, millal võib koer pöörduda oma kodus olevate inimeste vastu ning siis on õnnetus käes.
Hullumaja20. jaanuar 2018, 08:24
Täis soodad olete või? Mida seal veel arutada on? Kui selline suur koer on juba korduvalt inimesi rünnanud, siis tuleb kohe magama panna. Või ootate kuni mõni laps ohvriks satub?