Eesti uudised

Peeter Simm: Ojasoo juhtum nõiajaht Eesti variandis (45)

LISA KOMMENTAAR

tähelepanek 21. jaanuar 2018, 12:22
Kurjus ei andesta kunagi.Endise võimupartei solki jagatakse meedias endiselt edasi, kus andestamine on tabu
Maša20. jaanuar 2018, 15:44
Kuidagi silmakirjalik kommenteerijate poolt. Igapäev avaldatakse koduse vägivalla juhtumeid. Laste ahistamise ja loomade piinamise juhtumeid, mis jäetakse kas tähelepanuta või on vähene kommenteerimine. Kus kohas siis see õiglane meel ja südametunnistus...
loomade piinamine,20. jaanuar 2018, 19:08
aga meeste piinamine, sexi te ju ei anna, kui uut kasukat ei osta või rahapatakat lauale ei lööda.
kus point on21. jaanuar 2018, 00:12
Kõige tobedam on, et enamusel bravuurikatest sõnavõtjatel pole õrna aimugi, miks see kunagine tüli kumuleerus selle inetu kismaga a ollakse varmalt valmis sellelt omale poliitilist profiiti lõikama või muidu kaasa kaagutama.
hh20. jaanuar 2018, 15:31
Naine ei ole enam NAINE. Mees ei ole MEES, kui seda neilt ei nõuta. Järjekorras kõlbavad kõik.
Naised käivad ühest voodist (suhtest) teise. Mehed ei hooli enam naistest, sest pole põhjust, kui valima hakkad , kesteab - arvatakse järjekorrast välja.
halloo,Simm,andestus andestuseks,kuid me ei unusta20. jaanuar 2018, 13:44
ja panna selline kodanik aastapäeva pidu läbi viima???
Õige see pole,justnagu poleks peale ojasoo ühtki plekitut,andekat lavastajat?
nuvot21. jaanuar 2018, 04:55
see on litsalt suurepärane, kui lugupeetud kommentaatoril on suurepärane mälu!!! Aga värskendage ka teiste oma ja tuletage meelde, mis viis jutuksolevas intsidendis nn süüaluse afektiseisu?
Mari20. jaanuar 2018, 12:38
Millise reegli vastu kirjutaja eksis, et kommi ei tohi avaldada???
ja20. jaanuar 2018, 16:10
minu hommikust kommentaari, mis korrektses eesti keeles ja viisakalt, kuid ausalt kirjutatud, modereeritakse siiamaani. Ju ei ole tööl seda haruldast inimest. kes saab aru ka kirjutatu sisust.
Peeter ei ole eesti režissööride seast see mitte kõige intelligentsemast ja peenemast tõust ja sordist20. jaanuar 2018, 12:21
Kinorežissöör Simmil on enda arvamuste kunstiliseks vormistamiseks võimalik teha sellest teemast lühifilm kuidas islami tavade kohaselt käib "wife-beating" ja kuidas naine "kogu aeg andestab" ning mistõttu ei olevat see andestuse tõttu üldse avalikkuse teema kuhu teised peaksid sekkuma..
See peaks "Istanbuli konventsiooni" arvestades praegu "piisavalt popp" teema, olema, et sellele filmile rahastus kergesti taha saada..
Eelduslik fakt on, režissöör Simm ei julge, sest kardaks oma hea muredevähese elu pärast kuivõrd igat moodi tapetuna on leinud ennast kinomehed Euroopastki seda teemat käsitledes, näiteid on kui internetis lugeda.
Selle viimase lause mõte oli täpselt ja ainult see, et – lihtne ja turvaline
oli tal avaldada praegu arvamust eestlaste suunal, et käib mingi nõiajaht.
Aga toome teistsuguse näite:.
Kas režisöör Simm "Aktuaalset Kaamerat" vaatab?
Kuidas näiteks meeldib režissöörile kui visuaalset kompositsiooni õppinud inimesele see lilla ja vilkuv stuudiokujundus, kuidas on lood selle esteetikaga, sobivusega? Sellega, mida ühtäkki kellegi ainuisikulise otsuse tõttu sajad tuhanded eestlased taluma peaksid?
Muideks – see ei ole üldsegi mitte teine ja kunstlikult kõrvaliselt sisse toodud teema – sest see ilmestab elavalt ja palavalt, kuidas kultuurivaldkonnaga seotud inimesed aga ka haritlased, kel antud ajades asjatundlikum kompetents olema peaks võrreldes suvalise Jüriga, on vait pea igas asjas, milles terve eestlaste elu-olu halvemaks tehta lastud on, sest asjadest arvamine ja tegelike tooks kaasa tülinaks vaimse koormuse ja hilisema kunstilise tegevuse piiramise rahastusvõimaluste vähenemise läbi.
Nii et ollakse vait, mis sest et enam ei ole nõukogude aeg..
Või on kusagil režissöör Simm avaldanud selle kohta arvamust kultuurilehes Sirp või isegi pöördunud Eesti Rahvusringhäälingu Nõukogu poole? Kuidas tunne on? Kuidas käitud? Vaata ennast.
küsimus20. jaanuar 2018, 11:37
Kas naisepeksjale peab ilmtingimata riikliku ordeni andma.? Vahetult peale naisalluva jalaga tümitamist omistati Tiit Ojasoole Vabariigi Presidendi poolt Valgetähe III klassi orden Eestile osutatud teenete eest.Kas naisalluvat jalaga pekstes osutati Eestile mingi teene?
täpsustus20. jaanuar 2018, 12:43
peksis või togis. Jalaga peksmine lõpeb enamasti tõsiste vigastustega EMO`s
to täpsustus20. jaanuar 2018, 15:11
Kas jalaga togides osutatakse Eestile oluline teene?
afektiseisund20. jaanuar 2018, 17:19
stoori on lihtsalt tõestus, et lähisute psühhoterror ei pruugi kummagile poolele hästi lõppeda. Ja ainult vanajumal taevas teab, kui paljud peretülid Maarjamaal on lõppenud pisikese füüsilise naginaga
kui intrigandi20. jaanuar 2018, 19:11
suu kinni pannakse, siis küll.
,,,20. jaanuar 2018, 15:24
kuna Eestis on kombeks igal aastal välja jagada 100 aumärki, siis on loomulik, et me kõik selle ükskord saame.Sel aastal võibolla antakse 1000. Nii et meie kord läheneb.
Ainult et kas siis neil erilist väärtust on? Mina ei taha.
...20. jaanuar 2018, 17:10
Vaata, sinu küsimusele ei olegi nii kerge vastata.
mnjah20. jaanuar 2018, 11:20
ei maksa puhuda mullikesi mingistnõiajahist või andestamisest. Küsimus ei ole mitte selles, et praegu kellelegi ei andestataks - praeguse valikuga tõmmati vesi peale kõigile teistele Eesti andekatele ja tegusatele lavastajatele, kel pole kombeks naisi jalaga lüüa. Samamoodi tõmmati vesi peale teistele (kutselistele) teatritele, kes sellist suursündmust samamoodi oleksid võinud korraldada (ja sellega oleksid ka korraliku rahasüsti saanud). Tartus ERMis toimuva esimene valik oleks pidanud olema Tartu Vanemuine - seal andekaid eri teatrivaldkondade inimesi küll ja rohkem! Ojasoo EI ole Eesti ainus lavastaja ega ole ta kindlasti ka see kõige erilisem andekus, kellele teised ligilähedalegi ei saa.
to: mnjah21. jaanuar 2018, 14:18
Oh seda rohelist kadedust!
nuut20. jaanuar 2018, 11:10
palju neid indulgentse siis saab, kui lavastad, siis võib jälle peksta või !? ja simm, sa oled alati väljas , kui näed võimalust ennast upitada, poolkogemata vist oled kuskil kirjutanud-hoobelnud-laianud , et kuidas sinu filmid said enamjaolt purjus peaga tehtud, mõnda tegemist ei mäletanudki, need olid kõik üks kamarajura ja raha laiaks löömine, see polnud sinu raha ju! aga see hooplemine oli vastik, mina võin , joon kui tahan, löön kui tahan, sama see seebimeister Toomas , purjuspeaga tegin, umbe hea....?!?
Tohoh20. jaanuar 2018, 10:55
On olemas konkreetne aeg, koht ja kuritegu! On olemas videosalvestus, kus Ojasoo jookseb ohvrile õue järele, lööb pikali ja peksab! Siin ei saa olla seisukohta, kus politsei, prokuratuur ja parteikaaslased väidavad, et kurjategija on vabandanud ja avaliku huvi puudumisel uurimist ei algatata. Sama ka Malaisia vägistamiskatse puhul. Selle episoodi kohta samuti uurimist ei toimunud.
kahjuks puudub20. jaanuar 2018, 11:11
videosalvestis kus näha mis mehe selleni viis e ta paaria jalgadega pühakojast välja peksis. pseudomoralistid kõik tagajalgadel!!! sa võid ju mehele voodisse ronida ja keppi anda või riista imeda,aga annet see sulle ei anna ja ilma andeta teatrisse ei saa. Ojasoo on härrasmees ja siiani kaitseb vaikimisega oma ründajat.Kanakari ja vanad ja ning noored allakirjutanud hatad,ka teile ei too selline teguviis annet,oskusi ega aateid.Mitte et te üleüldse kusagile kõrgemale elus pürgiksite,aga kui pürgiksite,siis teadke,et ilma andeta parnassile pääsu pole.
#mää20. jaanuar 2018, 19:36
kui õigel ajal armastust teeselda, küll siis osa tuleb ja aasta kahekümne-kolmekümne lõikes ka rammusad dividendid
malaisia vägistamiskatse!20. jaanuar 2018, 12:46
theie seltsimees v seltsinaine, katsuge järgmine kord kirjutada kaine peaga
Küsimus20. jaanuar 2018, 14:10
Et siis külmkappide taha otsa märjaks tegema vedas naise kaine peaga reformar?! Seda tegevust hukka mõistev kommenteerija on purjus?! Mainekujundus siin või?!
malaisia vägistamiskatse! 20. jaanuar 2018, 14:46
eks näljane räägib ikka ainult leivast ja märjotsa igatseja näeb igas situatsioonis teda erutavat meelisasja. Kui oleksin dr Noormann, oskaksin vb psühh alast nõu anda aga see neidis, kes peale liibuverootilisi tantsuvõtteid siirdus oma tantsupartneriga külmikutaguseid uudistama, sai kindlasti elukogemuse, mis tal millegipärast 16+ eas on jäänud saamata, võrra rikkamaks. Kindlasti lootis ta, et tantsupartner võtab ta peale ägedaid tantsupoognaid naiseks aga võta näpust
Alar120. jaanuar 2018, 10:49
On asju, mida ei saa andestada! Kui me hakkaks Simmi jutu järgi käituma, tekiks kaos.Kõik pedofiilid ja vägistajad mõistetakse kohtus õigeteks meesteks, kui ohver "andestab". Seega pääseb kurikael "süütuna" ühiskonda tagasi ja ohustab ka teisi inimesi. Asja tuleb vaadata laiemalt, kui ainult kurjategija ja ohvri omavahelist suhet!
No ja mis siis20. jaanuar 2018, 10:25
nüüd teha? Vaikida maha kõik Ojasoo saavutused ja rahvusvaheline tunnustus? Panna pikaks ajaks trellide taha? Kustutada inimkonna nimekirjast? Asi on lõpetatud poolte omavahelisel kokkuleppel - kas sellest ei piisa, et inimene võiks edasi elada? Vaat kus tuleb välja kristliku moraali puudumine, kus õpetatakse, mis on ANDESTUS.
Tohoh20. jaanuar 2018, 11:00
Et siis vabandas ja ohver oodaku järgmist peksukorda?! Et ehk Ojasoo lavastab veel ühe näidendi ! See nagu kustutaks kuriteod? Et siis nagu süüdimatu klassi hulka peale reformierakondlaste kuuluvad ka lavastajad?! Huvitav mõttekäik?
kle no20. jaanuar 2018, 11:09
ära ei tüüta seda kantselei teksti korrata või? President ise on kiriku ja riigi vahele joone tõmmanud, puuduvad andmed ka selle kohta, et Ojasuu mõne koguduse liige oleks. Kristlik moraal on eelkõige põhimõte. Ühiskonna igapäevaelu reguleerivad seadused. Ja füüsiline vägivald nõrgema suhtes on üpris jälk kuritegu. Eriti veel mitmekordne. Kui meil nüüd andestamine oleks ühiskonnas seaduste asemel, siis tuleks kõik vanglad tühjendada. Olen veidi kokku puutunud vanglates viibijatega. Tead, kullake, et väga suur osa vangidest väärib seda andestamist enamgi kui Ojasoo, inimesed on elu hammasrataste vahele jäänud seetõttu et ei ole sündinud hõbelusikas suus. Alkohoolikute ja poolikutest peredest pärit lastel algab allakäik juba lapsepõlves.
Mari20. jaanuar 2018, 11:30
Keegi ei keela inimesel "edasi elada". Tehku lavastusi või mis iganes töid, aga kogu rahvast puudutavat etteastet taolisel tähtpäeval ei pea selline inimene lavastama. Asi on moraalis ja põhimõtetes. Mõnel on see olemas, mõnel mitte ja siis ei pruugi sellest ka aru saada. Ohver võib ju andestada, aga seda ei pruugi teha avalikkus. Ja õigesti teeb. Minu silmis vähemalt see osa, kes ei andesta. Jalgadega maaslamavat inimest peksta (eriti veel mees naist), paiskab minu jaoks küll peksja põrmu. Ta on näidanud, milleks ta on võimeline. Ja seda ei kaalu üles ka kõikvõimalikud autasud tema töö eest.
kogu rahvast?20. jaanuar 2018, 19:15
pole kunagi seda vaadanud ja meid on palju.
saavutas mis ta saavutas,see ei puutu siia,20. jaanuar 2018, 13:49
elagu oma elu ja juubelipeo korraldamisega tal asja pole.
Oi-oi-oi20. jaanuar 2018, 10:19
Vaata Peeter, pean Sinust väga lugu, aga praegu ei saa Sinu mõtteviisist absoluutselt aru. Sellisele inimesele ei saa minu ja ka paljude teiste meelest kohe kindlasti usaldada meie riigi ajaloo seni kõige tähtsama tähtpäeva tähistamise juhtimist kuna ta on minu silmis kurjategija. See tähtpäev on selline, mille dirigendiks olemine tähendab riiklikul tasandil austuse avaldamist ja see inimene seda kindlasti ei vääri. Kui hakkate vaidlema, et see on ju kõigest talle antud töö. siis see on ekslik arvamus. Meist vist keegi ei tea, kes mängib ERSO-s flööti, aga kõik teame dirigenti ja seostame temaga kogu ERSO-t. Mõtle palun selle üle ikka hoolikalt.
ai aia ai20. jaanuar 2018, 12:55
kirjutasid selle kommi ja lähed kööki abikaasaga kaklema ja kui ta on osav manipulaator,siis suudab su nii endast välja viia, et lööb silmade eest mustaks. Ok, siin ei madistanud armastavad abikaasad omavahel aga ikkagi- palju üle Eesti lüüakse ilmast ilma perelahinguid või kargas lavastaja esimesele ettejuhtuvale kallale?
Juubelini vähe aega20. jaanuar 2018, 13:43
Aastapäev on kohe-kohe saabumas, laske inimesel töö lõpetada ja taguge siis nii palju kui soovite. Uus inimene ei jõua kuu ajaga uut visiooni teha. Olgem normaalsed ja lõpetagem nõiajaht!
vaata mis lihtne elu20. jaanuar 2018, 10:06
pole vaja naisi jalaga taguda, siis pole ka nõiajahti, eks ole. simm taob ise ka, miks muidu kaitseb?
jah20. jaanuar 2018, 19:17
õiged mehed on homod, nendel pole naise peksmiseks mingit vajadust.
jahjah20. jaanuar 2018, 19:22
Naisi peksavad jalaga tavaliselt impotendid, toimivad mehed oskavad naistega midagi paremat teha.
20. jaanuar 2018, 22:46
Ja kuidas nimetad vaimse vägivalla kasutavaid naisi?
igav20. jaanuar 2018, 09:59
Alar1 to igav20. jaanuar 2018, 10:52
Mina nimetaks seda mitte igavaks, vaid vihaleajavaks propagandaks.
tundub, et stringid meeste jalas pärsivad ajutegevust20. jaanuar 2018, 12:04
Stringi Martin tahaks jälle päid lennutada?
`dgn20. jaanuar 2018, 13:51
stringid soodustavad hemorroidide teket, viimased omakorda aga paanikahooge, ärevushäired koos probleemide ülevõlli v ülevindi keeramisega. Kui omal mustad prillid ees, ei tähenda, et elu ongi valusalt mustvalge.
Ära peab märkima ka heroilis_vabadusvõitlus_olupoliitikute maniakaalne püüd igast eluseigast omale max poliitkasu välja pigistada
ahasveerus20. jaanuar 2018, 12:57
mistand siin igav, poliitikud said tänuväärse võimaluse kinu teha jms