Salvador SobralFoto: AFP
Inimesed
20. jaanuar 2018, 12:00

Uue südamega eurolaulik Salvador Sobral: "Paranen kenasti!" (12)

Mullu Portugalile esimese Eurovisioni võidu toonud Salvador Sobral kinnitas BBC intervjuus, et detsembris siiratud süda töötab nagu kord ja kohus.

Sobrali (28) elu oli enne lõikust rippunud mitu kuud juuksekarva küljes ja fännid palvetasid, et ta vastu peaks. Oktoobris leiti talle küll sobiv süda, kuid Salvador oli nii nõrk, et operatsiooni ette võtta ei saanud.  

„Loodame, et Salvador kosub ja saab elada normaalset elu,“ ütles Santa Cruzi haigla kardiotoraalkirurgia osakonna peaarst dr Miguel Abecasis pärast südame siirdamist ajakirjanikele. 

Dr Abecasis kinnitas toona, et laulja tunneb end neljatunnise operatsiooni järel hästi, kuid toonitas, et kosumine võib võtta kaua aega. Südamekirurg rääkis, et sobiva doonorsüdame saabumisest teada saanud Sobral soovis talle kindlat kätt ning viskas nalja, soovitades tal lõikuse taustaks klassikalist muusikat kuulata.

„Ta oli lõikuseks väga hästi valmistunud. Ta on noormees, kes mõistis sellise protseduuri raskusi,“ vihjas dr Abecasis südamesiirdamise ohtudele. 

“Paranen kenasti!“ kinnitab laulja nüüd BBC-le. Salvador avaldas lootust, et ta saab tänavusel Lissaboni lauluvõistlusel esineda.

„Loodetavasti suudan maikuus jälle esineda. Peame pöialt!“

Sobral, kelle plaadist kujunes pärast Eurovisioni võitu Portugali kõigi aegade edukaim album, mõtleb juba uute lugude salvestamise peale. „Mõtlen uuele plaadile ja muidugi tahan ma nii palju ringi tuuritada, kui suudan.“