Kalev/Cramo teenis vajaliku võidu. Foto: Martin Ahven
Korvpall
20. jaanuar 2018, 12:49

SUPER! Kalev/Cramo võttis Siberist inetu, kuid ülivajaliku võidu (9)

Kalev/Cramo pidas täna korvpalli Ühisliigas ülitähtsa kohtumise, kui võõral väljakul teeniti Krasnojarski Jenissei vastu 91:88 võit. 

Harjumuspäratult vara, juba kell 11, alanud kohtumise esimestel minutitel ei saanud kalevlased kuidagi vastaseid pidama. Veidi enam kui kahe minutiga pääses Jenissei ette 9:0 ning 14:4. Veerandaja lõpuks sai aga Eesti meistermeeskond soojaks ning vahe vähendati vaid kahele. 

Kalevlased jätkasid hea tunde pealt ja kontrollis suuremat osa teisest neljandikust. Parimal juhul pääseti seitsmega. Enne pikka vaheaega lasti aga Jenissei taas mängu ning poolajaks sulas Cramo edu taas kahele. 

Pausilt naastes oli Kalev taas kaitses hädas. Jenissei kontrollis kogu perioodi ning kasvatas 27 punkti toel otsustavaks veerandajaks edu kaheksale. 

Jenissei kasvatas edu ka 11le ning tundus, et võõrustajad lähevad oma teed. Kalevlased ei andnud aga alla ning 2.29 enne lõpuvilet tõid Branko Mirkovici vabavisked tabloole 88:88 viigi. 

Seejärel sai Cramo kaitses palli kätte, rünnakul võttis Mirkovic taas enda peale ning viis meeskonna kaugviskega kolmega ette. Edu oli võimalik veelgi kasvatada, kuid Isaiah Briscoe patustas kahel järjestikusel rünnakul pallikaotusega. 

Õnneks seda ära ei karistatud, Jenissei vastas samasuguste rumalustega, ning Cramo võttis ülimagusa võidu. Vastastel oli veel mitu võimalust kohtumine lisaajale viia. Kusjuures Mirkovici kolmene 1.35 enne kohtumise lõppu jäigi viimaseks! 

Kalevlastele tõid Mirkovic ja Brisoce võrdselt 20 punkti, kellest viimane andis ka 7 resultatiivset söötu. Kahekohalise punktisummani jõudis ka Kristjan Kangur (10). Vastaste parim oli Zabian Dowdell 16 silmaga. Endine Cramo mees Vitali Liutõtš viskas 11 punkti. 

Kalev kirjutas tabelisse üheksa kaotuse kõrvale neljanda võidu. Võitude arvult tõusti samale pulgale Parma ja Tsmokiga, kes tabelis on vastavalt seitsmes-kaheksas. Mõlemal on aga kaks mängu vähem peetud. Jenisseis saldo on 3-8.