Anett Kontaveit lasi "kullisilmal" mitmel korral palli maandumiskoha "üle vaadata".Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
21. jaanuar 2018, 06:14

Anett Kontaveit: tänane kaotus on valusam kui Wimbledonis Wozniackilt saadu (13)

Anett Kontaveit pidas Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste kaheksandikfinaalis kõva lahingu hispaanlanna Carla Suarez Navarroga, pidi otsustavas setis tunnistama vastase 8:6 paremust ja tõdes, et tegemist oli elu ühe valusama kaotusega.

"Mängisin väga hea mängu ja võitlesin lõpuni. Olen kurb, muidugi on kahju, et kaotasin, kuid tennis juba on selline ala," ütles Kontaveit telefonivestluses Eesti ajakirjanikega. "Treeneriga ma veel pole jõudnud rääkida. Ta kirjutas mulle, et mängisin superhästi ja et ma ei oleks kurb!"

Valusaks teeb allajäämise just asjaolu, et Kontaveit võitis esimese seti 6:4, juhtis teises 4:1 ja evis pealegi pallingut. Eestlanna pakkus, et see allajäämine on valusam kui mullu Wimbledoni suurturniiril taanlannalt Caroline Wozniackilt saadu (6:3, 6:7, 2:6).

Mis juhtus teises setis, kui mäng tundus juba peaaegu käes olevat? "Mängisin seisul 4:1 küllalt kehva geimi. Seejärel hakkas vastane paremini ja kindlamalt tegutsema ning pani minu rohkem liikuma," selgitas Kontaveit, kes kaotas kuus geimi järjest (kolmanda seti seisuni 0:1). "Rabe oli ka see enda servigeim, mille järel võinuksin saada ette 5:3."

"Praegu on ka endal raske aru saada, kas mina kaotasin paari protsendi võrra agressiivsust või tema pani juurde. Vastane tegutses ühest hetkest väga kindlalt ning see paneb mulle rohkem pinget peale, kui tead, et pead punkti võitmiseks väga täpselt lööma."

Suarez Navarro ajab lõviosa tema suunas saadetud pallidest tagasi, kui keeruline on niisugust tüüpi mängija vastu? "Nende vastu on raske, kuid raske on mängida ka nende vastu, kes ise kõvasti löövad. Ma ei ütleks, et võrreldes teistega oleks hullult keerulisem.

Teise seti seisuni 4:1 maandusid minu pallid mõni sentimeeter joonest seespool - mängisin ülihästi. Seejärel aga hakkasid napilt auti minema. Ma ei ürita lüüa täpselt joone peale, üldiselt sihin veidi sissepoole. Ja üldiselt ma päris täiega ei löö, täna ehk paaril korral."

Kui üleeile otsustas Jelena Ostapenko vastu mängu saatuse kolmandas setis võidetud ülipikk geim, siis tänagi murdis Kontaveit samal moel vastase servigeimi, asudes Suarez Navarro vastu otsustavas setis ette 5:4. Ent seekord ei õnnestunud mängu koju tuua.

"Terve otsustava seti jooksul oli teiselt poolt raske servida, sest päike paistis otse silma. Lõin pehmemat servi ja pallid tulid ülikiirelt tagasi. Ja lisaks olid nii napid kohad, kus punktid ära läksid."

Kontaveitil on Melbourne'ist edasiseks palju kaasa võtta. "Iga mäng annab mingi kogemuse. Eelmisel aastal vajusin slämmiturniiridel otsustavates settides füüsiliselt ära, nüüd aga suutsin tegutseda väga energiliselt. See on positiivseim asi, mille saan sellelt turniirilt kaasa võtta. Jõudsin teist korda elus slämmiturniiril neljandasse ringi, aga ikkagi tahtnuksin jõuda veel kaugemale."

Edasi on Kontaveiti plaanis Tallinnas peetav Föderatsiooni karikavõistlus, seejärel turniir Dohas.