Martin FourcadeFoto: AFP/Scanpix
Talisport
21. jaanuar 2018, 16:35

Võidukas Fourcade jätkab ulmelist seeriat, Bö hävis lasketiirus

Laskesuusatamise MK-sarja Anterselva etapi meeste 15 km ühisstardist sõidu võitis prantslane Martin Fourcade ajaga 40.18,6.

Loodetud duelli Fourcade - Johannes Thingnes Bö täna ei näinud, sest norralane eksis juba esimeses lasketiirus kaks korda ning jäi ligi 40 sekundiga maha. Puhaste paberitega ei pääsenud ka Fourcade, kuid kaks möödalasku oli piisavalt vähe, et tänane võistlus võita.

Tegemist on prantslase karjääri 69. triumfiga MK-sarjas. Ühtlasi jätkas Fourcade ulmelist seeriat ehk pole tänavu veel ühelgi individuaalvõistlusel poodiumilt välja jäänud.

Fourcade'i järel finišeerisid norralased Tarjei Bö (2; +2,8) ja Erlend Bjöntegaard (2; +5,1). Bjöntegaardile oli see elu esimene poodiumikoht MK-sarjas.

Johannes Bö eksis viiel lasul, mis ei lubanud tal 6. kohast kõrgemale tõusta. Eelnevad 11 võistlust oli ta lõpetanud esikolmikus. Suusarajal oli Bö taaskord omaette klassist, sest edestas paremuselt järgmist meest, koondisekaaslast Bjöntegaardi 20,7 sekundiga. Fourcade'i suusaaeg oli päeva neljas (+24,0). Eestlased starti ei pääsenud.

Vasakul suusaajad, keskel tiiruajad, paremal tulemused.

MK-sari jätkub pärast olümpiamänge.

MK-sarja üldseis: