OMA SÕNADE OHVER: Justiitsminister Urmas Reinsalu möödunud nädalal tehtud väljaütlemised on pannud tema ministritooli kõikuma. Sealjuures ei kõigu vaid ministri tool, vaid terve valitsuskoalitsioon.Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
21. jaanuar 2018, 20:24

Justiitsminister Urmas Reinsalu umbusaldamine võib ajada koalitsiooni lõhki (79)

Opositsioon on andnud justiitsminister Urmas Reinsalule esmaspäevani aega ise tagasi astuda. Kas umbusaldushääletus saab toimuma või mitte, on seega vaid päeva küsimus. Iga variandi taustal terendab aga võimalus, et senine valitsus laguneb.

Opositsioon on andud justiitsminister Urmas Reinsalule esmaspäevani aega ise tagasi astuda. Kas umbusaldushääletus saab toimuma või mitte, on seega vaid päeva küsimus. Iga variandi taustal terendab aga võimalus, et senine valitsus laguneb.

Politoloog Rein Toomla arvas Õhtulehele antud kommentaaris, et isegi, kui umbusaldamiseni jõutakse, astub Reinsalu enne otsustavat hetke ise tagasi. „Aga seda peab otsustama IRL – tema enda koduerakond,“ ütles Toomla ja lisas, et tagasiastumise korral tuleks IRLil leida keegi ka Reinsalu asemele, olgu selleks või erakonna esimees Helir-Valdor Seeder, sest valitsuse töö kogemust viimasel jagub. Samahästi võidakse ministrikohti tema arvates ka ümber mängida. „IRLil on oluline jääda pildile, jääda valitsusse... Valimised on aasta pärast.“ sõnas Toomla, et valitsusest lahkumine võib tekitada paljudes erakonnaliikmetes paksu verd. 

Edasi lugemiseks: