Elisabet Reinsalu, Liis Haab ja Inga Lunge filmi esilinastuselFoto: Robin Roots
Film
22. jaanuar 2018, 13:36

KEDA USKUDA? Film „Pilvede all. Neljas õde“ ajab kriitikute arvamused kardinaalselt lahku (30)

Eelmisel nädalal astus populaarne kodumaine teleseriaal „Pilvede all“ suure sammu, tuues kinolinadele esimese täispika mängufilmi „Pilvede all. Neljas õde“. Praeguseks hetkeks ohtras koguses kinokülastajate meelt lahutanud filmi puhul ei suuda kriitikud üksmeelele jõuda - kas tegu on hea või halva filmiga?

Televisiooniekspert Jüri Pihel jäi filmi suhtes optimistlikuks. Pihel tõdes "Vikerhommikus", et talle "Pilvede all. Neljas õde" meeldis, kirjutas Menu. "Ma läksin sinna üsna segaste ootustega või isegi ootusteta, ja selle taustal oli mul väga palju mõtlemisainet," ütles ta ja kinnitas, et ta mõtles terve filmi aja, et mis asi see siis on. "Ta on üks nendest ägedast asjadest, mille kohta öeldakse, et maailma ei pea mingi žanri- ja vormipiiridesse mahtuma, mõned asjad lihtsalt on sellised, nagu nad on, ning neid tuleb sellisena aktsepteerida," nentis Pihel ja tõi välja, et omasuguse nähtusena teeb film vägevat tööd.

Positiivselt oli meelestatud ka Postimehes ilmunud arvustus, mis lubas: "Vaataja saab veeta kaks tundi ehedalt eestiliku värgi tuttavlikus embuses".

Kiidusõnade asemel saatis filmi poole sajatusi portaalis Publik ilmunud arvustus: "Seriaali põhjal vändatud film jättis esteetikanäljas seriaalisõbra tühja kõhuga. Umbes sama tühjaga kui filmi esimestes kaadrites nähtud vanima õe Pireti patsiendil, kellel võltsrasedakõhu sidumispaelad kampsuni alt välja paistsid. Midagi nii tehniliselt konarlikku polnud minu silmad kodumaisel filmimaastikul veel näinud."

Kriitikat jagas ka Eesti Päevaleht: "Toomas Kirsi „Neljandat õde” on raske nimetada mängufilmiks, sest kõigi tunnuste järgi on tegemist illustreeritud kuuldemänguga. Operaatori palkamine on olnud selge luksus, mille oleks võinud vabalt ka filmi eelarvest maha tõmmata."

Kas Sina oled juba filmi kinos vaatamas käinud? Milliste arvustustega nõustud, kellele vastu vaidled?