Toiduuudised

TEE JÄRGI: just selliseid hõrgutisi saab 5-liikmeline pere 50 euro eest nädalas (42)

LISA KOMMENTAAR

Täpsusta24. jaanuar 2018, 11:02
palun palju on peres mehi,naisi,koolilapsi.Kas keegi ka füüsilist tööd teeb ja kus lõunastavad?
k23. jaanuar 2018, 10:23
Kas liha on nùùd eesti keeles carne?
hmm23. jaanuar 2018, 09:58
Jube, kus siin on vingujaid. Kes on Mirjami blogi või vlog-e vaadanud, see teab, kui positiivne inimene ta on ja ta tõesti teeb kõike lennult ja lisaks juhib väikeste laste kõrvalt ka oma firmat. Muidugi on tal väike eelis, sest ta on toiduvalmistamist õppinud ja võiks vabalt oma oskustega mõnelegi kokale silmad ette teha. Tema ei sunni kellelegi midagi peale, vaid näitab, kuidas nemad seda eksperimendi raames teevad. Mulle Mirjami tegemised väga meeldivad, isiklikult teda ei tunne, aga soovin talle edu kõiges.
naine23. jaanuar 2018, 10:55
Just .... "eksperimendi" raames ... !!! Mind ajavad lausa vihale need väga väikese eelarvega eksperimenditajad. Äkki vahetaksime oma sissetulekud ära, eksperimenditaja, nii umbes kaheks aastaks. Kuna minu pere nagunii "eksperimenditab" juba pikemat aega, siis võiksin need paar aastat elada sinu pere sissetulekuga. Sina, eksperimenditaja, elad 2 aastat minu pere sissetulekuga. Peale kahte aastat vaatame, kas sul on endiselt soov rõõmsalt väita, et elu aastast-aastasse väikese sissetulekuga on nagu lill - ainult õitse ja sära ... (Ja see ei ole nii, et olen põhiharidusega, töötu, laisk ja saamatu).
to hmm23. jaanuar 2018, 17:17
keegi ei vingu, vaid on reaalselt kahe jalaga maas!
olen ka ise mingitel perioodidel perele küllalt väikese eelarvega süüa valmistanud. eelarve läheb lõhki, kui: on vaja osta õli, kohvi, maitseaineid, puuvilju (peale odavate poola õunte), võid (nojah, või asemel peab ju odavat margariini tarbima), juustu, vahete vahel tahaks ju kala, jäätise ja šokolaadi unustame ära, ka kohupiimatooted.
see menüü oli jah luksuslik, rikkalik ja põnev, aga selline toit on kontoriinimestele. mees, kes füüsilist tööd teeb (ja ka naised peavad paljud füüsilist tööd tegema), ei saa sellisest vesisest söögist vajalikku energiat.
kui endal on aiamaa, metsaannid sügisel purgis- sügavkülmas, oma kanad- siis muidugi kulub toidu peale vähem. kaerahelbepuder on küll hea, aga iga hommik ma seda süüa ei suudaks.
vahel tahaks veini vm napsu, mett, kommi, head puuvilja, oliive jne jne.
pole ju sõjaaeg.
aga kui raha ikka väga vähe, siis annab kombineerida küll- pirukad rupskitest jne .
HeH23. jaanuar 2018, 08:33
Minul peres samuti 5 liiget pluss kolm kassi (kes ka muideks söövad). Väga harva, kui nädalase toidu peale 50 EUR kulub. Seda juhtub vaid siis, kui lubad endale mõne hea pudeli veini nädalavahetuseks või midagi kallimat jäätist maiustamiseks jne). Kartul, porgand, kaalikas tulevad oma peenralt (muideks neid saab kasvatada edukalt isegi korteris kui ikka väga tahmist on, õpetusi leiad netist !) õunad marjad (ehk siis mahlad, moosid, külmutatud marjad) samuti oma aiast. Munad tulevad samuti oma kodukanadelt. Ainus mida poest osta on leib-sai (iga nädal ei viitsi ise küpsetada), või, midagi leivapealset ja natukene liha või kanaliha supi, pajaroa, ühepajatoidu jne sisse.
Elan linnalähedal maal, tööl käin linnas. Sõidan maanteel umbes 20 m,inutit tööle, paljud linnas kulutavad sama pika ja pikemagi aja ja kulutavad oluliselt rohkem kütust. ma ei tea, mida te kõik niiväga sinna linna elama kipute. Mina kolisin linnast ära ja see oli elu parim asi !
Aga hindadest rääkides - teed õhtul tule ahju, pärast suure malmpotiga ühepajatoit sütele ja hommikuks on imemaitsev toit valmis, millest jätkub tervele perele vähemalt kaheks päevaks. 3-4 EUR kg saad korraliku liha talupoest või otse talunikult, kui ka kartuli ja progandi ja kaalika poest ostad, siis see teeb umbes 3 EUR otsa ! Seega 6-7 EUR kokku maksimaalselt viie inimese peale kaheks päevaks. Hommikul kaerahelbeputru (päris kaerahelvestest, mitte mingid "kiirpudrud" või siis mannaputru - kilo kaerahelbeid maksab 1,50 umbes, sellest jätkub pudrutegemiseks rahulikult kaheks nädalaks, manna maksab 50-60 senti kg, sellest jätkub paariks - kolmeks nädalaks. Moosid on küll endatehtud ja see ka natukene maksab. Saia - leiba ei söö (leiba teeme ise), pigem ostame sepikut poest. Pinguta kuidas tahad, No üle 30 EUR nädalas viie inimese peale ei lähe ja sööme normaalselt. Eu ole ühtegi pühapäeva ilma pannkookideta või nädalavahetust ilma vahvliteta / pirukateta jne. Asi on valikutes.
kahtleja23. jaanuar 2018, 10:15
Ja kunagi ei mingit stressi endal ega nurinat ühelgi pereliikmel, kui päevast-päeva, kuust-kuusse ja aastast aastasse sellise mustri järgi oled sunnitud majandama ... ?1? Tõenäoliselt ei ole need lapsed ka kõik gümnaasiumi või ülikooli ealised (s.h sporti tegev noormees). See on tegelikult masendav, et paljud rabavad tööd, aga normaalset äraelamist ei saa ikka lubada (mingist meelelahutusest või reisidest muidugi pole mõtet üldse rääkida). Igasuguste nädalaste või paari kuiste eksperimentide tegijatel, kes suure suuga hõiskavad, et elab ära küll väga väikese rahaga, pole tegelikult õrna aimugi, mida tunnevad vähekindlustatud pered, kes peavad iga pisemat senti kalkuleerima aastaid. Ja HeH / 08:33 - oled tubli, et suudad nii majandada, aga mis elu see on, kui pead nii rangelt ennast ja pereliikmeid pidevalt piirama ...
to kahtleja23. jaanuar 2018, 15:26
Jutt on toidust mitte meelelahutustest!!!
Aga sinna juurde 23. jaanuar 2018, 07:39
tulevad veel .leib-sai -piim jne. lastele nats magusat ikka vaja .50eur. nädalas 5-e liikmeline pere .võib-olla nädala saab aga kuust -kuuse -ei usu lihtsalt .
Mis te paugute kuidas soomes eesti 5 liikmeline ehitajate briigaad odavaltt hakkama sai toodi kott kartultt ja kott sibulatt iga nädalavahetus ja iga õhtu seda praeti ja joodi kastt laeva õlli peale ja nii päevast päeva tehke jargi23. jaanuar 2018, 06:09
muri23. jaanuar 2018, 05:42
Ühe kuu saab ju nii elada, kui parasjagu näpud põhjas aga siis tuleb hakata varusid täiendama, muidu saavad ka kapid keldrid tühjaks.
23. jaanuar 2018, 15:28
mooside tegemises ma olen rakendanud, kui palju on vaja sisse taha, ei ole probleemi,
23. jaanuar 2018, 16:25
Khm23. jaanuar 2018, 00:02
Seda 10 euro per nägu nädalas "tee järgi"t peaks võtma ikka teatud reservatsioonidega. Üks seal peres on puhtalt rinnapiimast toituv imik (jah, ema energiavajadus on seetõttu ka suurem aga siiski mitte kahekordne). Ehk toita on kaks täiskasvanut ja kaks eelkooliealist tütart. Kusjuures kohvioad nt jäeti toidukuludest sujuvalt välja, nagu ka ühe lapse lasteaias söödav lõunasöök. Selliste mööndustega ja läbi mõeldud menüüga saab kindlasti hakkama, jah. Aga pikemas perspektiivis, kui oleks reaalne vajadus nii vähesega hakkama saada, võiks parem mõelda sissetulekute suurendamisele.
23. jaanuar 2018, 00:37
Jutt ju on kodus tehtud toidust, kuskil ei ole õeldud, et mujal söömine täielikult jääb ära, abikaasa vist kuskil töötab kah.
23. jaanuar 2018, 01:29
Töötab jaa aga pole abikaasa. Põhiline: kui mõnede söögikorrad jäetakse süsteemselt arvestamata, siis ei saa ka väita nagu antud pere ja menüü oleks eeskujuks, kuidas 50 euroga nädalas toita viis inimest.
olgu elukaaslane23. jaanuar 2018, 15:29
Ma ei usu, et abikaasa puhul toidu kuluks rohkem
Mida tähendab?22. jaanuar 2018, 23:30
"kaerahelbepuder või, hapukoore või enda tehtud maasikamoosiga"
mis siin aru saada on?22. jaanuar 2018, 23:39
täiesti selge ju, et kolm varianti, ühel päeval söövad putru võiga, siis söövad hapukoorega ja siis maasikamoosiga? ja korrata, korrata, korrata.
Millest sa aru ei saa?22. jaanuar 2018, 23:40
Tähendab seda, et söögiks on kaerahelbeputru ja igaüks valib, kas paneb peale võid, hapukoort või maasikamoosi.
mh23. jaanuar 2018, 03:53
Mis siin arusaamatut on. Kui on 2 inimest, üks paneb hapukoort, teine maasikammoosi. Huvitav, kuhu on kadumas tekstist arusaamise oskus?
ei maksa22. jaanuar 2018, 22:54
ajada rahva pead segi, et justkui TÕEPOOLEST on võimalik toime tulla 50 rahatükiga nädalas. Ei ole. Ja süüa ka selle eest ei saa. Siis peavad kodus olema juba kõik elementaarse varud ja pereema peab hommikust hilisõhtuni ainult kalkuleerima ja süüa tegema. Miks ässitada rahvast järele tegema ilge vaesuse ilminguid ja kartulikooretorti? Selle asemel, et rääkida normaalsest sissetulekust. Praegune sõnum kõlab karjudes: mis te virisete, mida tahate, super on ju elada 50 euro eest nädalas!!!
nõus 22. jaanuar 2018, 23:38
ja veel viiele inimesele selle 50ga :D mul läheb üksi nädalas ligi 100. loomulikult soon ma palju puuvilju ja smuutisid ja ostan toitu ka kohvikutest kaasa, aga siiski. ise tegemiseks peab olema ka aega ja eelkõige tahtmist, minul pole tahtmist endale üksi midagi suuremat vaaritada. või no on, aga harva.
palun tooge nüüd täpselt välja kõik kuld nende toitude jaoks ja seda viiele. tahaks näha, kuidas see 50 välja tuleb. isegi seesamiseemneid on saanud osta :D pealegi ei näe ma kordagi võileibu, kas tõesti üldse ei sööda? ise ei tea kedagi, kes võileibu üldse ei sööks. ühe toidu juures on siiski leivaviil näha, seega viiele viis viilu. aga kui pakk osteti, siis mida ülejäänuga tehti?
ja magustoitu? jäätist? kooki? ja jogurtit näiteks? piima-keefiri? kohvi-teed? puuvilju? mis raha eest need siis ostetakse? ja igal hommikul puder? ma ise üldse putru ei armasta, korra kuus võin vast süüa.
Kristel22. jaanuar 2018, 23:52
Aga Swd sai linnukese kirja, irw. Näe inime tegi ...tõesti need on peamised toiduained kokkamisegaks 50 euri eest, aga muu, löuna tööl, laseaiaia lõunad jne. ei üht õlut-mahla-veini, ei mingeid puuvilju, tõesti iga hommik AINT pudru (sry ise hommikust ei söö, aga pudru pärast ka kööki ei tormaks)
23. jaanuar 2018, 00:24
Miks sa arvad, et võileib on kohustuslik? Leiba isiklikult söön väga vähe, paar viilu nädala jooksul , isegi suppi söön ilma leivata
23. jaanuar 2018, 00:27
Mida nüüd meie peame tegema, kui sina putru ei armasta, viskame helbeid prügikasti või
23. jaanuar 2018, 00:29
Mahl on oma keldrist võtta, poe oma on kaloritepomm, õlut ja veini ei joo
merike pirhonen23. jaanuar 2018, 06:46
jah,leib on kohustuslik eriti lastele ja kui blögis vaadata nene pere pilti,siis mees on rasvarullike,kas sööb palju,vöi on algav diabeet
Jep23. jaanuar 2018, 08:00
See on märguanne valitsusele ja pankadele kui hästi ininimesed ikka veel söövad, lausa võid ja moosi.
Viimane aeg uusi makse välja mõelda ja kindlasti teenustasud korrigeerida.
Uku23. jaanuar 2018, 08:02
Supp ei seisa kaua sees kui seda läbivoolavust leivaga ei kindlusta.
23. jaanuar 2018, 15:03
leib EI OLE kohustuslik
Ukule23. jaanuar 2018, 15:04
järelikult suppi väid vabalt ära jätta, söö leiba
õgard23. jaanuar 2018, 10:16
söök söögiks aga bussipiletid ja jalavarjud, koolitarbed jms, internet, kommunaalid, millega see väärastunud riigipoliitikud mõtlevad!?
to õgard23. jaanuar 2018, 15:30
ha-ha22. jaanuar 2018, 21:24
See on puhas bluff. Niisuguse lurrtoiduga ei ela luusergi ära, rääkimata tegusast perekonnast. Ha-ha!
õgard22. jaanuar 2018, 21:11
Kõik see kogus maasikamoosi on ka ikka maksumuse sisse arvestatud?
22. jaanuar 2018, 21:57
See on nii väike summa, poest ostetud moos aga kallis lõbu
ootoot22. jaanuar 2018, 23:42
kui väike summa siis? 8-9 korda kuus sööb viis inimest ju maasikamoosi? ega seda siis teelusikaga panda hästi natuke? kaks purki vast ikka läheb? maasikakilo oma 3-4, suhkur, purgid, keetmine? ei olegi nii odav, kui sul on vaid 50 eurri kasutada.
mis muidugi ei ole üldse reaalne minu meelest.
23. jaanuar 2018, 00:18
Putru söövad mitte moosi, moos on ainult maitse rikastamiseks
23. jaanuar 2018, 00:19
Kusjuures just teelusikaga paneme
23. jaanuar 2018, 00:20
Milleks keetmine, karppi ja sügavkülma, suhkru maitseks mitte siirupiks
23. jaanuar 2018, 00:22
Purgid vedelevad igas kodus, nad ei maksa sentigi