Foto: Erakogu
Toiduuudised
22. jaanuar 2018, 18:43

TEE JÄRGI: just selliseid hõrgutisi saab 5-liikmeline pere 50 euro eest nädalas (42)

Populaarse pere- ja elustiiliblogi Meie Käopesa eestvedaja Mirjam Hunt kutsub Facebooki grupis Kogumispäevik inimesi jaanuaris toidule senisest vähem kulutama ja esitas oma 5-liikmelisele perele väljakutse tulla toime 50-euroga nädalas. Milline näeb välja pere nädalamenüü?

Kogumispäeviku grupis jagatakse väga lihtsaid nõuandeid, kuidas oma eelarvet planeerida ja toidule kuluvaid summasid märkimisväärselt vähendada. Eesmärk on teha seda nii, et toidulaud oleks endiselt mitmekesine ja täisväärtuslik.

“Majandan küll enam-vähem mulle harjumuspärasel viisil, kuid “kitsikus” on mulle veelkord kinnitanud tõekspidamisi, millesse usun, aidanud kujundada uusi kasulikke harjumusi edaspidiseks ja lisaks ka (etteruttavalt öeldes) tõestanud, et 50 euro eest nädalas toituda tõepoolest on võimalik,” avaldas Mirjam Hunt, kes tõestab oma nädalamenüüga, et ka selle eelarve piires on võimalik väga mitmekesiselt toituda.

Seega – milline näeb välja tuntud blogija nädalamenüü?

Esmaspäev

Hommikusöök - kaerahelbepuder või, hapukoore või enda tehtud maasikamoosiga (ostsin suvel hea hinnaga Polkasid ja keetsin moosiks, pole elus varem enesele ühegi otsuse eest nii tänulik olnud - MH).

Lõunasöök – karjase pirukas ehk veiseliha-köögiviljahautis kartulipüreekattega

Õhtusöök – ise tehtud India juust (2l täispiima, 1 sidrun) spinatikarris

Teisipäev

Hommikusöök - kaerahelbepuder või, hapukoore või enda tehtud maasikamoosiga

Lõunasöök – köögiviljadega juustuomlett

Õhtusöök – lillkapsa-püreesupp krõbeda kalkunipeekoniga. Supi kõrvale tatrajahu focaccia

Kolmapäev

Hommikusöök - kaerahelbepuder või, hapukoore või enda tehtud maasikamoosiga

Lõunasöök – eelmise päeva õhtusöök

Õhtusöök – kanafilee-köögiviljawok magushapus kastmes

Neljapäev

Hommikusöök - kaerahelbepuder või, hapukoore või enda tehtud maasikamoosiga

Lõunasöök – köögiviljapasta (sibul, küüslauk, suvikõrvits, paprika, riivitud porgand, kuivatatud tüümian, purustatud tomatid ja riivjuust)

Õhtusöök – ahjukana köögiviljade, külma jogurtikastme, coleslaw ja porgandi-kaalikasalatiga

Reede

Hommikusöök - kaerahelbepuder või, hapukoore või enda tehtud maasikamoosiga

Lõunasöök – eelmisest õhtust järele jäänud kanafilee, aedviljad, kaste, salat ja pasta

Õhtusöök – kana-klimbisupp + porgandikook

Laupäev

Hommikusöök – munapuder, krõbe peekon, tomati-redisesalat

Lõunasöök – reedene kanasupp

Õhtusöök – kapsarullid kartulite ja peedisalatiga + kaneelirullid

Pühapäev

Hommikusöök - neljast munast ja vadakust ülepannikoogid banaani, õuna ja maasikamoosiga. Nii tatra- kui nisujahust.

Lõunasöök – kapsarullid tatraga

Õhtusöök – chilli con carne riisi ja hapukoorega

Allikas: pere- ja elustiiliblogi Meie Käopesa. Artikkel on valminud koostöös Swedbanki rahaasjade teabekeskuse ja Facebooki grupiga Kogumispäevik. Artikli autor Kati Voomets on Rahaasjade Teabekeskuse juht.