Kommentaar

Darja Saar | Aktsendiga ja aktsendita Eesti (14)

LISA KOMMENTAAR

võõrkeelsus24. jaanuar 2018, 11:16
Tahaksin siin Eestis kuulda eesti keelt ja eestikeelseid laule,aga mitte mingisugust vigast aksendiga pusrsivat inglis keelset kõnet
Ainult eestikeelsed koolid24. jaanuar 2018, 10:19
Igasugune vene keele probleem jääb ära kui kaotaksime vene koolid. Riigile palju odavam, ei pea midagi tõlkima ja eestlased ei peaks kohalike venelaste teenindamiseks koolis vene keelt õppima. Kõik kohalikud suhtlevad omavahel eesti keeles
Õige oleks23. jaanuar 2018, 23:55
Eesti vajab võõrkeeltemaksu toetamaks kohtute ja teiste riigiorganite tõlketeenuseid.
Firmad maksku näiteks 1 protsendilist käibemaksu lisa , kui soovivad kasutada teisi keeli lisaks eesti keelele. Maksust vabastataks kui võõrkeeli ei kasutataks, vahelejäämise korral karistada rikkujat 10 protsendilise käibemaksu suurendamisega.
Hädaorg23. jaanuar 2018, 23:20
Seda kirjutab inimene, kelle pool suguvõsa on eesti soost!? Mis teil viga on ma küsin??? Miks ei saa vene inimene oma egost üle ja eesti keele suhu? Mis takistas keelt õppimast? Kus on kirjas, et eestlane peab olema rohkem solidaarne venelaste suhtes, kui nemad meie? NL keeras kogu kaine mõtlemise pea peale ja nüüd imeme me seda lurri kõrrest.. Tõsiselt hakkab see teema mõtlemise pihta.
Teine seisukoht23. jaanuar 2018, 22:25
Olen näinud Venemaa telekanalitel küll inimesi, diktoreid ja saatejuhte, kelle vanemad ilmselgelt ei ole venelased. Need mitte-vene nimede ja nägudega inimesed rääkisidseal aga head vene keelt ilma vähemagi aktsenditea. Sama BBCs. Mis jutt see on, et meil peavad venelastest teleinimesed eesti keelt aktsendiga rääkima? Vaadake palun Ossinovskit ja kuulake teda ja veenduge, et venelane suudab väga hästi eesti keelt ilma aktsendita rääkida.
aktsent24. jaanuar 2018, 10:22
Aktsent ei ole probleem vaid, et terve Narva linn ei oska üldse eesti keelt, lisaks osa Tallinnast, elavad justkui Venemaal ja nõuavad siin oma Venemaa laiendamist
isiklikult24. jaanuar 2018, 12:56
ei halvusta ma aktsendiga kõnelejaid, vaid pigem tunnustan neid julguses kõnelda eesti keeles avalikkuse eest. Aktsent ei kao päevapealt,kui ei anta kõnelemise võimalust,siis ei kao kunagi. Koolid üksi ei tee seda tööd ära. Mind häirib rohkem see, kui noored kõnelevad eesti-inglise segakeelt, väites et eesti keeles pole vastavat sõna.Ometi võiks nendele sõnadele pakkuda alati mitu eestikeelset vastet.
cz23. jaanuar 2018, 16:07
"näeksime Laine Rosenkampf-Jägerfreundi vana head sõpra Maša Ivanovat." Sellise nimega tegelasi Õnne 13-s pole olnud. Olid Maria Rjabova ja Roman Rjabov. Kuid näitlejad, kes neid mängisid, on surnud.
tony23. jaanuar 2018, 15:46
kas see Masha näitleja mitte meie seast lahkunud pole
@Muigega23. jaanuar 2018, 14:18
See pr.Ivanova läks ju Tallinna elama.Viimati Allaniga kohtusid ja võtsid viina.Elu tal allamäge läks.Kas stsenaariumile tuginedes ta enam eluski oleks.
Mina seda seriaali küll muinasmaaks ei nimeta.Ja igas seerias on ka paras ports huumorit.
Muigega23. jaanuar 2018, 14:36
Kui ses seriaalis on kasvõi piskutki huumorit, siis mina olen Hiina keiser. Mis aga venelastesse puutub, siis kas meie väikelinnadest on nad kõik Tallinna ära kolinud? Tere talv, kostaks selle peale.
tartlane8623. jaanuar 2018, 14:16
normaalne artikkel, kahjuks aga vales lehes, sest ÕL lugejad selle jutu õiget mõtet niikuinii ei mõista
liiin23. jaanuar 2018, 13:50
Poolkeelse Bentsleri kaasamine Eesti riigi jaoks nii tähendustomalale aastavahetusele tähendab 3/4 teistel Eesti inimestele näkku sülitamist, sm Saar, nagu teie "keelekaaslased" tavatsevad väljendada. Üldse, tehku see mõttehiiglane endale selgeks Eesti kui VÄIKERIIGI rahvastiku struktuur ja sellest tulenevad põlisrahvaste õigused. Maša järgi mina küll igatsust ei tunne, minu naabrimutid ka mitte , kelle pähe need Mašad istusid, kui siia sõjavägedega koos elu korraldama tulid.
Muigega23. jaanuar 2018, 14:08
Vaata, see Õnne pidavat kajastama meie igapäevast elu. Kuid antud juhul on Saarel õigus, et Maša Ivanova oli kunagi Õnne algusaastail, ja siis kadus ära. Kas sellest võis järeldada, et meil kadusid kõik muukeelsed kuhugi ära? Ei kadunud nad kuhugi. Ikka elavad meiega koos. Miks siis Ivanovide pere rajalt maha võeti? 90-ndail oli see vaadatav sari, pärast kui vahetus stsenarist, muutus see u i n a m u i n a k s. Miks?