Hannes HansoFoto: Alar Truu
Eesti uudised
23. jaanuar 2018, 13:14

Hanso plaanib erakonna suunistest hoolimata Reinsalut umbusaldada (80)

Reedel ülejäänud erakonnast erinevalt Urmas Reinsalu umbusaldamise poolt hääletada lubanud Hannes Hanso ei ole oma seisukohta muutnud ka nüüd, kui SDE fraktsioon on otsustanud umbusaldamisel mitte osaleda.

„Riigikogus on oluline olla otsuse tegemisel aus. Mõnikord on vaja teha kompromisse, ja ma olen neid ka teinud, aga on küsimusi, kus tuleb olla oma perekonna ja poolte Eesti elanike suhtes aus," selgitas Hanso oma seisukohta Delfile. "21. sajandil pole kohased naisi alandavad ja solvavad väljendused ja need ei sobi lääne-ja põhjamaisessse ühiskonda, mille suunas püüame oma poliitilist kultuuri arendada,” ütles ta.

Teatavasti algatas Reformierakond Reinsalu vastu umbusaldusavalduse ministri sõnavõtu pärast. 

Veidi rohkem kui nädal tagasi sai laiemalt avalikuks, et tänavuse presidendi vastuvõtu kontsertetenduse eest vastutab teater NO99, mille lavastaja Tiit Ojasoo jäi mõned aastad tagasi avalikkusele silma näitlejanna löömisega. Naisepeksja osalemine Eesti sajandale sünnipäevale pühendatud kontserdi korraldamisel tekitas pahameelt, mistõttu koostati presidendile avalik kiri, millega sooviti Tiit Ojasoo kõrvalejätmist. Siis võttis sõna aga justiitsminister Urmas Reinsalu ja nimetas Ojasoo vastu käivat protesti kanakarja kambakaks. „Kui ma tema lepitusmenetluse juhtumi kohta omal ajal arvamust avaldasin, siis mõistsin ma naistevastase vägivalla hukka, kuid nüüd, tänase kirja valguses, lausa kahetsen seda avaldust,“ ütles Reinsalu Eesti Päevalehes avaldatud arvamusartiklis.

Reinsalu umbusaldamise kavatseb ühineda ka EKRE.

Refreeritud artikli täistekst Delfis.