Eesti jalgpallikoondise treening.Foto: Alar Truu
Jalgpall
23. jaanuar 2018, 15:48

VIDEO | Mis võistlus on Rahvuste liiga, mille alagrupid homme loositakse?

Homme selguvad Eesti jalgpallikoondise vastased UEFA Rahvuste liigas, mille mängud peetakse septembris, oktoobris ja novembris.

Mis võistlusega on tegemist? UEFA on asetanud 55 liikmesriiki nelja liigasse. Eesti mängib C-liigas, kus koondised jaotatakse loosi tahtel kolme neljaliikmelisse ja ühte kolmeliikmelisse alagruppi, Eesti kuulub kindlasti neljaliikmelisse alagruppi. Vaata liigat tutvustavat videot!

C-liigas on riigid loosimiseks neljas tugevusgrupis: esimesse kuuluvad Ungari, Rumeenia, Šotimaa ja Sloveenia; teise Kreeka, Serbia, Albaania ja Norra; kolmandasse Montenegro, Iisrael, Bulgaaria ja Soome ning neljandasse lisaks Eestile Küpros ning Leedu. Klimaatiliste tingimuste tõttu ei tohi ühes alagrupis olla rohkem kui kaks põhjamaad, seetõttu ei saa Eestit loosida samasse alagruppi nii teisest tugevusgrupist Norra kui ka kolmandast Soomega.

Rahvuste liiga esimesed kaks vooru toimuvad 6.-11. septembril, kaks järgmist oktoobris ja kaks viimast novembris. C-liiga alagruppide võitjad pääsevad järgmiseks korraks B-liigasse, viimased langevad D-liigasse. Kui alagrupi võitja ei pääse EM-valiksarja kaudu 2020. aasta EM-finaalturniirile, siis saab ta võimaluse finaalturniiri pääset jahtida 2020. aasta märtsis toimuvates play-off-mängudes.

ETV2 näitab otseülekannet Rahvuste liiga alagruppide loosimiselt homme kell 13.