Ukraina vutifännid.Foto: AFP/Scanpix
Maailm
23. jaanuar 2018, 16:22

Ukraina valitsus kutsub vutifänne üles Venemaal toimuva MMi ajal protestima (1)

Ukraina peab jalgpalli liidu ja fänniorganisatsioonidega läbirääkimisi boikottimaks sel suvel Vene Föderatsioonis toimuvaid jalgpalli maailmameistrivõistlusi. Teine idee oleks korraldada selle suve suursündmuse raames fännide protestiaktsioone.

„Me suhtleme selles küsimuses erinevate ühendustega. Samuti arutame fänniorganisatsioonidega, mil moel nad saaksid tõstatada erinevaid poliitküsimusi: kas loobuda Venemaale MMile sõidust või võtta vastu ühtne kindel seisukoht seal viibimise ajaks,“ ütles Interfaxile Ukraina välisminister Pavlo Klimkin.

Samas on kavas suurvõistlust näidata ringhäälingu vahendusel. Teleboikoti vastu astus muu hulgas detsembrikuus välja Harkivi FC Metalist 1925 klubi president Serhi Storoženko, kelle sõnul peaksid kõik soovijad saama võimaluse MMi näha.

„Ma leian, et see on maailma mastaabis sündmus ning Ukraina kodanikke ei tohiks sellest ilma jätta. Ka praeguseks kujunenud asjaolude taustal (Venemeelsed mässulised on hõivanud Ida-Ukraina – toim.) ma arvan, et ukrainlastel on õigus vaadata Venemaal toimuvaid maailmameistrivõistlusi,“ märkis Storoženko

Ukraina ühe kuulsaima jalgpalluri Andri Sevtšenko juhendatav Ukraina kaotas 9. oktoobril Kiievis viimases valikmängus Horvaatiale 0:2 ja jäi oma alagrupis kolmandaks ning ei pääsenud MMile.

Jalgpalli MM toimub 14. juunist kuni 15. juulini 12 staadionil 11 Vene Föderatsiooni linnas.

Ukraina ja Horvaatia valikmäng Kiievis 9. oktoobril. Foto: AFP/Scanpix